Connect with us

Actualitate

Inspecția muncii, în control pe șantierele de construcții

Published

on

Numărul de accidente de muncă înregistrat în acest domeniu de activitate, precum și gravitatea acestora, au fost determinante pentru ca Inspecția Muncii să considere că se impune intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă.

Având în vedere că, odată cu instituirea stării de alertă s-au reluat activitățile în aceste șantiere temporare și mobile de construcții, se consideră oportună continuarea campaniei de verificare a condițiilor de securitate și sănătate în muncă.

Obiectivele campaniei:

•     diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul construcţiilor;

•     luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii COVID-19.

În perioada 20 – 22 iulie 2020, inspectori de muncă din cadrul  Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au desfășurat acţiuni de control la angajatori din domeniul construcțiilor,  în urma cărora s-au aplicat 2 avertismente și 2 sancțiuni contravenționale. De asemenea, pentru remedierea deficiențelor constatate, s-au dispus măsuri cu termene de raportare a modului de rezolvare.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite