Connect with us

Educatie

Lecția de informare europeană la Colegiul Naţional „Anastasescu” Roşiori de Vede

Published

on

„Oamenii trebuie să fie în centrul tuturor politicilor noastre” afirma, anul trecut, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cetăţenii trebuie să fie fundamentul tuturor acţiunilor şi demersurilor noastre, ale tuturor, cu atât mai mult cu cât noua tehnologie digitală ne transformă viaţa. Scopul strategiei digitale a UE este ca această transformare să fie în avantajul cetăţenilor săi. Totodată, schimbările climatice şi degradarea mediului sunt o ameninţare existenţială pentru Europa și pentru întreaga lume. Pentru a găsi soluţii la această ameninţare, Europa are nevoie de o nouă strategie de creştere economică care să contribuie la crearea unei Europe neutre din punct de vedere climatic până în 2050.

Încă de la înfiinţare, EUROPE DIRECT Teleorman încearcă să facă Europa cât mai accesibilă și adaptată nevoilor specifice cetăţenilor din judeţul Teleorman, de a dezbate împreuna cu aceştia despre Uniunea Europeană și politicile sale, despre priorităţi și viitor. Ca urmare, în cadrul acţiunii «Lecţia de informare europeană», echipa EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat joi, 10 iunie 2021, Colegiul Naţional „Anastasescu”, unde a stat de vorbă cu peste 50 de elevi şi cadre didactice, temele de discuţie fiind: Conferinţa privind Viitorul Europei, priorităţile UE pentru anul 2021: Pactul verde european şi O Europă pregătită pentru era digitală, dar şi necesitatea implicării tuturor în procesul de luare a deciziilor.

Acţiunea s-a bucurat de sprijinul directorului acestui prestigios colegiu, prof. Mihail Adrian Florea, al d-nei Daniela Delcescu – bibliotecar, dar şi al altor cadre didactice care ne-au fost alături în derularea acestui eveniment.

Tinerii sunt viitorul nostru, un grup ţintă dificil de sensibilizat, dar a căror implicare este extrem de importantă. Un motiv în plus pentru a încuraja iniţiativa, curajul şi creativitatea, iar diploma pentru cel mai activ participant, oferită de Centrul EUROPE DIRECT Teleorman, a ajuns la eleva Dora Alexandra Iatan, din clasa a IX-a B Uman.

Europa înseamnă trecut, prezent şi, mai ales, viitor. Doar împreună vom reuşi să construim Europa viitorului!

Marinela Ruşanu – manager ED Teleorman

Aurelia Bărbuţ – consilier comunicare

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Educatie

,, Cu Paştele începe Biserica lui Hristos,,- interviu cu Părintele Stareț al Mănăstirii Pantocrator

Published

on

Vizitarea unei mănăstiri ortodoxe este de fiecare dată, o experiență cu totul unică. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Programul ,,Masă caldă,, în 25 de școli teleormănene

Published

on

În Teleorman a fost extins programul “Masă Caldă” în 16 școli care se adaugă celor 9 deja înscrise în program. ”Masă Caldă” se desfășoară de anul acesta în 25 de școli, un pas uriaș pentru combaterea abandonului școlar. Programul se aplică pentru cei 6122 de elevi din familii aflate în risc social care sunt cuprinși în acesta.
Guvernul a alocat 195 de milioane de lei pentru acest program vital, dovedind că educația și sănătatea sunt priorități absolute.
La noi în județ sunt înscrise în program:
Școala Gimnazială Nr. 1 Lunca;
Școala Gimnazială Talpa;
Școala Profesională Saelele;
Școala Gimnazială ”Invățător Marin Bunescu” Suhaia;
Școala Gimnazială Putineiu;
Școala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea;
Școala Gimnazială Nr. 1 Islaz;
Școala Gimnazială Uda Clocociov;
Școala Gimnazială Nr. 1 Orbeasca;
Școala Gimnazială Năsturelu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Poeni;
Școala Gimnazială Băbăița;
Școala Gimnazială Stejaru;
Școala Gimnazială Cervenia;
Școala Gimnazială ”Ion Preotu” Troianu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Blejești;
Școala Gimnazială ”Anghel Manolache” Scrioaștea;
Școala Gimnazială Dracea;
Școala Gimnazială Călmățuiu;
Școala Gimnazială Brânceni;
Școala Gimnazială Slobozia Mândra;
Școala Gimnazială Nr. 4 Turnu Măgurele;
Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca;
Liceul Teoretic Piatra;
Liceul Tehnologic ”General David Praporgescu” Turnu Măgurele.

Continue Reading

Educatie

Rezultatele obținute de elevii teleormăneni la Concursul Național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”

Published

on

“Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu este să cucerești, ci să lupți bine.” (Pierre de Coubertin)

Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv ”Un condei numit fair-play”, ediția 2021, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică, cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, și-a desemnat câștigătorii pentru acest an școlar.
Pentru al doilea an consecutiv, acest concurs s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de COSR, a înregistrat un record de participare, 897 de lucrări, la secțiunile propuse, respectiv: proză, poezie și cronică reportaj sportiv. Categoriile de vârstă pentru fiecare secțiune au fost următoarele: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

În județul Teleorman s-au obținut, de asemenea, rezultate remarcabile, astfel:
PROZĂ
Categoria 11-14 ani
Mențiune: Velicu Teodora Maria de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, profesor îndrumător – doamna Petrică Simona.

POEZIE
Categoria 7-10 ani
Mențiune: Dinculescu Răzvan de la Școala Gimnazială nr. 1 Videle, profesor îndrumător – domnul Dinculescu Bogdan.

CRONICĂ REPORTAJ SPORTIV
Categoria 11 -14 ani
Mențiune: Dorobăț Rareș Petruț de la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, profesor coordonator – doamna Dorobăț Loredana.
Categoria 15- 18 ani
Premiul al II-lea: Soare Luigi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, – profesor coordonator – doamna Mocanu Alexandra;
Mențiune: Gavrilă Maria Daniela de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, profesor coordonator – doamna Pavel Mariana.
Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice participante la acest concurs!

Continue Reading

Cele mai citite