Connect with us

Actualitate

Angajatori amendați de ITM Teleorman pentru că foloseau personal fără forme legale

Published

on

În cursul lunii mai 2021, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au efectuat 139 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 85.500 lei, din care 74.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și 11.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.
În domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 80 controale, în urma cărora s-au aplicat 17 sancțiuni, din care 6 amenzi în valoare de 74.500 lei și un număr de 8 avertismente. Contravențiile sancționate au avut, în principal, ca obiect:
– faptele prevazute de art.260.alin.(1) din Lg.53/2003 R Codul Muncii, privind primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă, fiind identificate 5 persoane fără forme legale de angajare la un număr de 4 angajatori pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei;
– netransmiterea registrului general de evidență a salariaților la I.T.M. și a modificărilor ulterioare intervenite în acesta, cu aplicarea contravențiilor prevăzute de H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor ;
– nerespectarea prevederilor legale privind timpul de lucru și timpul de odihnă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal și munca suplimentară, sancționate cu avertismente;
În urma controalelor efectuate, pentru deficiențele în domeniul relațiilor de muncă s-au dispus 147 măsuri, care au vizat în principal neconformități în domeniul aplicării prevederilor Codului Muncii cu privire la munca fără forme legale, timpul de muncă și timpul de odihnă, încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară, a altor acte normative de dreptul muncii, respectarea H.G.nr. 905/2017 privind registrul general de evidentă a salariaților, a Legii dialogului social nr. 62/2011.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost efectuate 59 de controale în cursul lunii mai 2021, fiind constatate 150 deficiențe. Au fost aplicate 147 avertismente și 3 amenzi în valoare de 11.000 lei.
Acțiunile de control desfășurate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, au avut în vedere verificarea respectării prevederilor legale privind prevenirea și combaterea răspândirii SARS-COV-2 la locul de muncă.
În cursul lunii mai 2021, au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman 35 de petiții, din care 29 sesizări în domeniul relațiilor de muncă, prin care sunt sesizate în principal neplata drepturilor salariale, încălcarea prevederilor legale care reglementează programul de lucru, neeliberarea adeverințelor de salariat și munca fără forme legale.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite