Connect with us
Publicitate Electorala

Eveniment

95 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Published

on

În ultimele 48 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 95 de evenimente, după cum urmează:

– 52 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– 2 incendii, dintre care: unul izbucnit în incinta unui operator economic din Alexandria, la mai multe cauciucuri uzate și gunoi menajer, depozitate într-o construcție metalică, iar cel de al doilea la o locuință din satul Udupu, comuna Tătărăștii de Sus, la nivelul bucătăriei. Incendiile au fost stinse rapid de pompierii militari cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților de intervenție, fiind salvate bunuri materiale apreciate la peste 50000 de lei. Cauzele probabile ale celor două evenimente au fost scânteile provenite de la un aparat de sudură și un aparat de gătit defect;

– 3 accidente rutiere: unul produs pe DJ 506, între localitățile Beiu și Cervenia, unul în comuna Poroschia și unul pe raza localității Țigănești. La toate aceste cazuri, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a două persoane rănite și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele trei evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 38 alte misiuni, astfel: 2 intervenții de deblocare a ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, 8 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 2 decontaminări ale autospecialelor de intervenție, o misiune de salvare a unui animal pe raza localității Poroschia și 25 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Advertisement
Publicitate Electorala

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Guvernul a adoptat calendarul electoral din 9 iunie 2024

Published

on

Cei cu vize de flotant de 6 luni, trebuie să solicite primarului, înscrierea în Registrul electoral, cu 45 de zile înainte de 9 iunie.
Conform calendarului aprobat luni, de către executiv, pe 12 martie începe perioada electorală. Cel târziu pe data de 16 martie 2024 vor fi desemnați judecătorii din BEC și va fi stabilit modelul listei electorale permanente, a celei speciale, a celei suplimentare și a modelului buletinului de vot. În data de 19 martie începe perioada de depunere la BEC a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. Cel mai târziu în data de 21 martie vor fi stabilite modelul ștampilelor și modelul timbrului autocolant. Cel mai târziu până la data de 10 aprilie, se vor depune cererile de înscriere în listele electorale speciale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, adică cetățenii cu drept de vot ai statelor membre UE, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România.
Până pe data de 15 aprilie, vor fi desemnați președinții birourilor electorale de circumscripție și locțiitorii acestora. 25 aprilie este data când se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale. Cetățenii cu drept de vot care și-au stabilit reședința de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului, vor depune la primar, cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, adică pe 25 aprilie, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.
Data de 30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.
În data de 10 mai va începe campania electorală și se va încheia pe 8 iunie la ora 7.00.
Procesul de votare va începe pe 9 iunie la ora 7.00 și se va încheia la ora 22.00.

Continue Reading

Cele mai citite