Connect with us

Actualitate

Ziua Internaţională a Poeziei

Published

on

Ziua Internaţională a Poeziei sărbătorită pe data de 21 martie este declarată de UNESCO , începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
Marcarea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze o revenire la tradiţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie, pentru a restabili un dialog între poezie şi celelalte arte, precum dans, muzică şi pictură evidenţiind astfel dictonul lui Delacroix, ,, Nu există nici o artă fără poezie”
Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman organizează joi, 21 martie 2019, începând cu ora 11.00 la Sala de lectură, o serie de activități sub genericul ,,Ziua Internaţională a poeziei”.
În deschiderea activității vor fi vernisate expozițiile tematice:
– ,,Poeţi teleormăneni”, expoziţie de carte din patrimoniul bibliotecii judeţene ;
– ,,Trecători prin lumină ” și ,, Destin românesc”, grafică de carte realizate de prof. Emilia Stroe.
Acestea vor fi urmate de un moment poetic susținut de către elevii Liceului tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” Alexandria, coordonați de doamna profesor Teodora Smîrcea și doamna director Gina Curea, sub genericul
,, Primăvara cu miros de poezie – Noi și amintirea lor!”.
Activitatea se va încheia cu programul artistic ,,Pe aripi de poezie”, prezentat de către elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria coordonați de profesor Manuela Carabaşu şi director Bogdan Doncea .

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite