Connect with us

Actualitate

Ziua Internaţională a Poeziei

Published

on

Ziua Internaţională a Poeziei sărbătorită pe data de 21 martie este declarată de UNESCO , începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.
Marcarea Zilei Mondiale a Poeziei este menită să încurajeze o revenire la tradiţia orală, la susţinerea recitalurilor de poezie, pentru a restabili un dialog între poezie şi celelalte arte, precum dans, muzică şi pictură evidenţiind astfel dictonul lui Delacroix, ,, Nu există nici o artă fără poezie”
Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman organizează joi, 21 martie 2019, începând cu ora 11.00 la Sala de lectură, o serie de activități sub genericul ,,Ziua Internaţională a poeziei”.
În deschiderea activității vor fi vernisate expozițiile tematice:
– ,,Poeţi teleormăneni”, expoziţie de carte din patrimoniul bibliotecii judeţene ;
– ,,Trecători prin lumină ” și ,, Destin românesc”, grafică de carte realizate de prof. Emilia Stroe.
Acestea vor fi urmate de un moment poetic susținut de către elevii Liceului tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” Alexandria, coordonați de doamna profesor Teodora Smîrcea și doamna director Gina Curea, sub genericul
,, Primăvara cu miros de poezie – Noi și amintirea lor!”.
Activitatea se va încheia cu programul artistic ,,Pe aripi de poezie”, prezentat de către elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 5 din Alexandria coordonați de profesor Manuela Carabaşu şi director Bogdan Doncea .

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite