Educatie

Ziua Culturii Naționale celebrată la Liceul Tehnologic ,,Virgil Madgearu

Published

on

Vineri, 15 ianuarie 2021, zi cu dublă semnificație pentru cultura românească , ,, Ziua Culturii Naționale” și 171 de ani de la nașterea poetului național al românilor, Mihai Eminescu, la Liceul Tehnologic ,,Virgil Madgearu” Roșiori de Vede s-au desfășurat în conferință on-line activitățile Proiectului Educativ ,,PORNI LUCEAFĂRUL…” dedicata marelui nostru poet.

Dubla semnificaţie a zilei ne trimite spre o reflecţie profundă asupra identităţii noastre culturale, într-o lume destul de superficială, centrată de multe ori pe latura economică; este o provocare şi pentru cadrele didactice şi pentru elevi, de altfel pentru orice persoană care se respectă. Fără o poziţionare a culturii la un nivel ridicat, orice popor îşi pierde identitatea.

Activitatea coordonată de catedra de limba română a liceului, formată din: prof. Florin Marian Țuia, prof. Florentina Ilie, prof. Daniela Dobra și prof. Irinel Iovan, a fost marcată printr-o masă rotundă și un moment literar – artistic cu recitări, prezentări powerpoint, prezentare de poster, versuri cântate, toate susținute de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Virgil Madgearu” Roșiori de Vede, care au transmis mesaje emoționante tuturor participanților la această acțiune, profesori și elevi deopotrivă.
Acest moment a evidențiat aspecte semnificative din viața și opera poetului, elevii reușind să surprindă importanța personalității lui Eminescu în cultura și literatura română, dar și aspecte inedite din viața personală.

Consilier Educativ,
Teodora Isabela Badea

Advertisement
Publicitate Electorala

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version