Actualitate

Unităţile de învăţământ din Alexandria sunt pregătite pentru reluarea cursurilor cu prezenţă fizică

Published

on

Comunicat de presă

Primăria municipiului Alexandria a luat toate măsurile şi a alocat fondurile necesare unităţilor de învățământ astfel încât, începând cu 8 februarie 2021, să poată relua cursurile cu prezenţa fizică a elevilor, în cele mai bune şi sigure condiţii.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19 au fost direcţionate fonduri importante pentru dotarea unităţilor de învăţământ cu absolut tot ce este necesar pentru siguranţa elevilor şi cadrelor didactice, în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV- 2, fiind luate toate măsurile, conform normelor în vigoare şi mai mult decât atât.

Astfel, la acest moment sunt asigurate, fără excepţie, apă caldă în toate grupurile sanitare, dozatoare de săpun şi uscătoare de mâini, prosoape de hârtie, dispensere pentru dezinfectanţi la intrările/ ieşirile din sediile şcolilor, precum şi la intrarea în fiecare sală de clasă, termometre digitale non-contact, termoscanere şi camere cu termoviziune, care identifică persoanele a căror temperatură corporală este mare, imediat ce intră în şcoală.

Au fost alocate unităţilor de învăţământ, în funcţie de solicitări, fondurile necesare pentru achiziţionarea şi montarea pereţilor despărţitori din plexiglas, în sălile de clasă în care nu s-a putut asigura distanţa minimă între elevi. Totodată, au fost alocate sume suficiente din bugetul local, fiecărei unităţi de învăţământ, conform solicitărilor acestora, pentru achiziţionarea măştilor necesare atât pentru elevi, cât şi pentru toate cadrele didactice, dar şi pentru achiziţionarea tuturor materialelor necesare respectării măsurilor de igienă, de prevenire a răspândirii bolilor infecţioase şi distanţare, pentru cazul în care se va lua decizia prezenţei tuturor elevilor la şcoală.

Mai mult decât atât, întrucât personalul care asigură curăţenia în unităţile de învăţământ este insuficient iar I.S.J. Teleorman nu a deblocat toate posturile, Primăria municipiului Alexandria a alocat unităţilor de învăţământ fondurile necesare încheierii unor contracte de prestări servicii cu firme specializate, astfel încât să fie respectate toate normele în vigoare.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, în toate unităţile de învăţământ va fi efectuată şi dezinfecţia tuturor sălilor de clasă şi spaţiilor în care îşi vor desfăşura activitatea elevii.

Pe lângă toate aceste măsuri de siguranţă, în toate unităţile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal, va fi efectuat triajul la sosirea elevilor de către asistentele medicale repartizate de Direcţia de Asistenţă Socială Alexandria, astfel încât să fie eliminat riscul pătrunderii oricăror pesoane care prezintă simptomele unei boli infecţioase.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version