Actualitate
Un proiect despre schimbul de idei, muncă în echipă și creativitate, la Școala Nr.5 Alexandria
Școala Gimnaziala Nr.5 Alexandria implementează în perioada 2018-2020 un proiect de parteneriat interșcolar Erasmus + având ca parteneri școli din România, Turcia și Grecia și este finanțat de Uniunea Europeană. ,,Schools Coding Robots Meeting ” este un proiect despre schimbul de idei și crearea de provocări în ceea ce privește proiectarea și construirea structurilor robotice, crearea de algoritmi, programarea comportamentelor robotice și implementarea elementelor STEM, cum ar fi fizica, matematica și programarea. Instrumentul nostru de bază în acest scop este Robotica Educațională.
Proiectul urmărește realizarea unui cerc de inițiere în programare , precum și motivarea și conștientizarea elevilor și pofesorilor asupra beneficiilor învățării limbajelor de programare. Împreună vom învăța cum conceptul de „codificare” dezvoltă gândirea noastră computațională. Cei 20 de elevi implicați în acest proiect își vor îmbunătăți pe lângă competențele digitale și competențele „Soft skills” – competențe personale și sociale precum gândirea analitică, munca în echipă și creativitatea.
Obiectivele proiectului sunt :
-Să identifice avantajele și riscurile utilizării tehnologiilor moderne (programe digitale, jocuri,roboți), în rezolvarea unor probleme în ariile STEM;
-Să învețe să construiască roboți și să îi utilizeze în situații reale;
-Să îi pregătească pe copii pentru profesiile viitorului, unde abilitățile digitale vor fi de nelipsit.
Punem accent pe învățare experiențială, care dezvoltă noi abilități și îi învață pe elevi cum să devină utilizatori inteligenți de tehnologie. Pornim de la identificarea unor probleme reale pe care le adresăm și rezolvăm cu ajutorul tehnologiei. Îmbinăm activități practice de inginerie, matematică, știință și tehnologie, care au ca finalitate proiecte și invenții prin intermediul coding-ului.
Unul dintre rezultatele proiectului este o broșură privind utilizarea instrumentelor informatice în educație, care include și introducerea produselor educaționale robotizate și codificarea în educație pentru a permite profesorilor noștri să utilizeze programe de codificare și diverse kituri robotice în procesul didactic.
Pentru realizarea scopului proiectului profesori de la Scoala Gimnazială Nr.5 Alexandria au participat până acum la două activități de formare la școlile partenere din Turcia și Grecia, unde au participat la diverse workshopuri de programare cu aplicațiile Block- based ,Mblock,Scratch, Ardunio;utilizarea programului Arduino în robotică; realizarea si programarea unui robot Lego Mindstorm.
În perioada 27-31 mai 2019,Școala Gimnazială Nr.5 Alexandria a găzduit cea de-a treia activitate transnațională a proiectului unde au participat profesori de la 8o Gymnasio Volou Grecia, și Şehit Uzman Çavuş Egemen Yıldız Ortaokulu din Turcia. Acestia au participat la workshop-uri lucrând alături de profesorii și elevii români.În cadrul acestora le-a fost prezentat modul în care se folosesc aplicațiile Micro:bit și Edison, dar și cum să fie puse în funcțiune .Pe parcursul celor cinci zile petrecute în România, profesorii din țările partenere au avut parte de experiențe multiple: ateliere de programare, vizite la Robo-hub și Universitatea Politehnică București precum și vizite culturale având posibilitatea să se cunoască mai bine și să dezvolte relații de colaborare .
„La finalul acestui proiect dorim să ne dezvoltăm abordarea educațională pe care o considerăm insuficientă, în domeniul STEM, codificare și robotică, printr-o abordare inovatoare și creativă”, spune Mihaela Ciofalcă, profesor învățământ primar la Școala Nr.5 Alexandria.
Proiectul ” Schools Coding Robots Meeting ” este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2 – parteneriate strategice in domeniul scolar.
Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.
Actualitate
Bărbat reținut pentru părăsirea locului accidentului și vătămare corporală

La data de 10 martie, în jurul orei 08:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Videle au fost sesizați de un cetățean că, pe DN 503, în localitatea Blejești, un autoturism condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Siliștea, județul Teleorman, ar fi acroșat un minor de 14 ani, pieton pe partea stângă a carosabilului.
După producerea incidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără a informa poliția sau procurorul. Ca urmare, minorul a suferit răni ușoare și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Pe baza probelor administrate, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, autoritățile au dispus reținerea bărbatului, care a fost internat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Olt.
Cercetările continuă pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale accidentului și identificarea tuturor elementelor implicate în acest caz.
Actualitate
Sistemul e-Sigur aduce siguranță pe drumurile din Teleorman

Din luna martie, Teleormanul implementează sistemul e-Sigur pentru a îmbunătăți siguranța pe drumurile locale. Astăzi, 13 martie, polițiștii din regiune au început monitorizarea traficului folosind radare mobile amplasate în zonele cu risc ridicat, sancționând contravențiile. Înregistrările sunt analizate rapid, iar sancțiunile sunt comunicate direct către cei vinovați. Această măsură eficientă ajută la reducerea accidentelor și la crearea unui mediu de trafic mai sigur.
Conduceți responsabil!
Actualitate
Femeie reținută pentru tâlhărie calificată

Ieri, 4 martie, polițiștii din Secția 4 Poliție Craiova au reținut pentru 24 de ore o femeie de 61 de ani, din comuna Brateiu (județul Sibiu), bănuită că a săvârșit fapte de tâlhărie calificată. Incidentul a fost raportat inițial pe 12 ianuarie, când o femeie de 80 de ani din Craiova a sesizat poliția că, în timp ce se afla pe Bulevardul Dacia, două persoane au profitat de momentul de neatenție pentru a-i sustrage 700 de lei.
Investigațiile au scos la iveală că suspecta, alături de o adolescentă de 13 ani, ambele din comuna Brateiu, ar fi intervenit în acel incident: adolescenta ar fi preluat 700 de lei, iar femeia de 61 de ani a împins-o pe bătrână pentru a-i facilita acțiunea, banii ajungând ulterior în posesia acesteia.
Suspecta, care s-a sustrăzut inițial de la cercetări, a fost depistată în Craiova și condusă la sediul poliției pentru audieri. Conform probelor administrate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, femeia a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată astăzi autorităților, cu propuneri de arestare preventivă.
Acest caz subliniază gravitatea faptei și importanța protejării persoanelor vulnerabile, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului.
-
Actualitate2 săptămâni ago
Noul manager interimar al spitalului Videle va fi Mândreanu Ionică
-
accident4 zile ago
Accident rutier în Lunca: Intervenția rapidă salvează două vieți
-
Actualitate4 săptămâni ago
Cornel Gogan, anunță că din 25 februarie va demite managerul spitalului
-
Administratie2 săptămâni ago
Cornel Gogan, primarul orașului Videle are audiențe duminica
-
Actualitate3 săptămâni ago
Rezultatele verificărilor președintelui ANPC Piedone în Teleorman
-
Actualitate4 săptămâni ago
Comunicat de presă
-
Administratie4 săptămâni ago
Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea împlinește azi, 70 de ani!
-
Actualitate4 săptămâni ago
L-AȚI VĂZUT? SUNAȚI LA 112!