Connect with us

Actualitate

Un nou proiect legislativ pentru susținerea tinerelor familii, inițiat de deputata Mara Calista

Published

on

Pe final de mandat, deputata Mara Calista vine cu un nou proiect legislativ care are ca obiectiv principal stimularea natalității, creșterea calității serviciilor publice de îngrijire și educare timpurie a copiilor, precum și intoarcerea mai rapidă a angajatilor în activitate.

Proiectul de lege pentru îngrijirea și educarea timpurie a copiilor din familiile active reglementează organizarea acestor servicii în cadrul instituțiilor publice și a unităților cu capital majoritar sau integral de stat. care se pot desfășura în gradinițe și creșe organizate în incinta acestor unități și de care să beneficieze angajații.Cheltuielile vor fi suportate de instituția angajatoare, iar personalul va fi asigurat cu ajutorul Ministerului Educației și Cercetării.

“Proiectul de lege, depus luna trecută la Camera Deputaților, vine în ajutorul tinerilor părinți în sensul de a oferi o alternativă la numărul redus de creșe și grădinițe (mai ales în centrele urbane mari) și îi ajută să se întoarcă mai repede la locul de muncă, având copiii alături de ei pe tot parcursul zilei”, declară Mara Calista, deputat PNL.

În ceea ce privește stimularea natalității, Mara Calista a mai inițiat două proiecte legislative  care sunt acum în procedură parlamentară. Acestea se referă la asigurarea unui pachet medical dedicat mămicilor ce provin din medii defavorizate si a unui pachet-trusou ca suport și ghidaj pentru proaspetele familii în primele săptămâni de viață ale bebelușului.

T.C.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite