Connect with us

Educatie

Ultima activitate transnațională a proiectului ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE”

Published

on

În perioada 24-28 mai 2021 s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Roșiori de Vede, a cincea activitate transnațională de învățare cu elevii în cadrul proiectului ERASMUS + ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE” Nr: 2018-1-RO01-KA229-049463, proiect de parteneriat școlar între cinci licee din România, Italia, Turcia, Portugalia și Grecia.
Datorită condiiților actuale generate de pandemia de Coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat în mediul online, pe platforma ZOOM, fiind coordonată de către liceul partener din Loule (Faro), Portugalia.
Întâlnirea virtuală a avut ca temă aplicarea cunoștințelor și a aptitudinilor dobândite în proiect în identificarea locurilor de muncă, elaborarea documentelor de aplicare, folosirea rețelelor sociale pentru a găsi un loc de muncă.

Elevii și profesorii participanți au luat parte la webminare despre importanța antreprenoriatului, intrarea pe piața muncii, start-up-uri locale, prezentări susținute de către oameni de afaceri portughezi.
Cu această ocazie elevii au învățat despre inovație, comunicare și atitudine în antreprenoriat, procesul de selecție și de recrutare în companiile locale portugheze, primii pași în formarea profesională inițială într-o companie de profil.

S-a continuat cu webminare despre importanța rețelelor sociale în recrutare, realizarea unui CV Europass, elemntele definitorii ale unui profil pe rețelele de căutare a unui loc de muncă.
După prezentarea modelelor, elevii au căutat exemple și informații în realizarea acestor elemnte importante și necesare la dosarul de recrutare pe piața muncii.
Elevii au avut ocazia să prezinte ei înșiși cum se face un CV, modele de scrisori de intenție și apoi să își expună Cv-ul și profilul personal de pe rețeaua de socializare, LlinkedIn.
La activitățile proiectului au fost invitați și întreprizători locali care au vorbit despre experiența lor și au oferit elevilor răspunsuri la întrebările legate de recrutare și piața muncii.

Întâlnirea virtuală s-a încheiat cu o activitate colaborativă despre orașul gazdă, Loule. Elevii s-au documentat despre cultura, istoria, geografia și economia acestui ținut spectaculos din sudul Portugaliei (Algarve).
Proiectul Nr. 2018-1-RO01-KA229-049463 este finanțat integral de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.

Educatie

,, Cu Paştele începe Biserica lui Hristos,,- interviu cu Părintele Stareț al Mănăstirii Pantocrator

Published

on

Vizitarea unei mănăstiri ortodoxe este de fiecare dată, o experiență cu totul unică. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Programul ,,Masă caldă,, în 25 de școli teleormănene

Published

on

În Teleorman a fost extins programul “Masă Caldă” în 16 școli care se adaugă celor 9 deja înscrise în program. ”Masă Caldă” se desfășoară de anul acesta în 25 de școli, un pas uriaș pentru combaterea abandonului școlar. Programul se aplică pentru cei 6122 de elevi din familii aflate în risc social care sunt cuprinși în acesta.
Guvernul a alocat 195 de milioane de lei pentru acest program vital, dovedind că educația și sănătatea sunt priorități absolute.
La noi în județ sunt înscrise în program:
Școala Gimnazială Nr. 1 Lunca;
Școala Gimnazială Talpa;
Școala Profesională Saelele;
Școala Gimnazială ”Invățător Marin Bunescu” Suhaia;
Școala Gimnazială Putineiu;
Școala Gimnazială Nr. 3 Zimnicea;
Școala Gimnazială Nr. 1 Islaz;
Școala Gimnazială Uda Clocociov;
Școala Gimnazială Nr. 1 Orbeasca;
Școala Gimnazială Năsturelu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Poeni;
Școala Gimnazială Băbăița;
Școala Gimnazială Stejaru;
Școala Gimnazială Cervenia;
Școala Gimnazială ”Ion Preotu” Troianu;
Școala Gimnazială Nr. 1 Blejești;
Școala Gimnazială ”Anghel Manolache” Scrioaștea;
Școala Gimnazială Dracea;
Școala Gimnazială Călmățuiu;
Școala Gimnazială Brânceni;
Școala Gimnazială Slobozia Mândra;
Școala Gimnazială Nr. 4 Turnu Măgurele;
Liceul Tehnologic Drăgănești Vlașca;
Liceul Teoretic Piatra;
Liceul Tehnologic ”General David Praporgescu” Turnu Măgurele.

Continue Reading

Educatie

Rezultatele obținute de elevii teleormăneni la Concursul Național de literatură și jurnalism sportiv „Un condei numit fair-play”

Published

on

“Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta. Esențial nu este să cucerești, ci să lupți bine.” (Pierre de Coubertin)

Concursul Național de Literatură și Jurnalism Sportiv ”Un condei numit fair-play”, ediția 2021, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică, cu sprijinul Ministerului Educației și al Solidarității Olimpice, și-a desemnat câștigătorii pentru acest an școlar.
Pentru al doilea an consecutiv, acest concurs s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În ciuda tuturor restricțiilor, cea de a XXI-a ediție a competiției literare organizate de COSR, a înregistrat un record de participare, 897 de lucrări, la secțiunile propuse, respectiv: proză, poezie și cronică reportaj sportiv. Categoriile de vârstă pentru fiecare secțiune au fost următoarele: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

În județul Teleorman s-au obținut, de asemenea, rezultate remarcabile, astfel:
PROZĂ
Categoria 11-14 ani
Mențiune: Velicu Teodora Maria de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, profesor îndrumător – doamna Petrică Simona.

POEZIE
Categoria 7-10 ani
Mențiune: Dinculescu Răzvan de la Școala Gimnazială nr. 1 Videle, profesor îndrumător – domnul Dinculescu Bogdan.

CRONICĂ REPORTAJ SPORTIV
Categoria 11 -14 ani
Mențiune: Dorobăț Rareș Petruț de la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, profesor coordonator – doamna Dorobăț Loredana.
Categoria 15- 18 ani
Premiul al II-lea: Soare Luigi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, – profesor coordonator – doamna Mocanu Alexandra;
Mențiune: Gavrilă Maria Daniela de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria, profesor coordonator – doamna Pavel Mariana.
Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice participante la acest concurs!

Continue Reading

Cele mai citite