Educatie
Ultima activitate transnațională a proiectului ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE”
În perioada 24-28 mai 2021 s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu Roșiori de Vede, a cincea activitate transnațională de învățare cu elevii în cadrul proiectului ERASMUS + ”SKILLS FOR LIFE AND WORK IN EUROPE” Nr: 2018-1-RO01-KA229-049463, proiect de parteneriat școlar între cinci licee din România, Italia, Turcia, Portugalia și Grecia.
Datorită condiiților actuale generate de pandemia de Coronavirus, întâlnirea s-a desfășurat în mediul online, pe platforma ZOOM, fiind coordonată de către liceul partener din Loule (Faro), Portugalia.
Întâlnirea virtuală a avut ca temă aplicarea cunoștințelor și a aptitudinilor dobândite în proiect în identificarea locurilor de muncă, elaborarea documentelor de aplicare, folosirea rețelelor sociale pentru a găsi un loc de muncă.
Elevii și profesorii participanți au luat parte la webminare despre importanța antreprenoriatului, intrarea pe piața muncii, start-up-uri locale, prezentări susținute de către oameni de afaceri portughezi.
Cu această ocazie elevii au învățat despre inovație, comunicare și atitudine în antreprenoriat, procesul de selecție și de recrutare în companiile locale portugheze, primii pași în formarea profesională inițială într-o companie de profil.
S-a continuat cu webminare despre importanța rețelelor sociale în recrutare, realizarea unui CV Europass, elemntele definitorii ale unui profil pe rețelele de căutare a unui loc de muncă.
După prezentarea modelelor, elevii au căutat exemple și informații în realizarea acestor elemnte importante și necesare la dosarul de recrutare pe piața muncii.
Elevii au avut ocazia să prezinte ei înșiși cum se face un CV, modele de scrisori de intenție și apoi să își expună Cv-ul și profilul personal de pe rețeaua de socializare, LlinkedIn.
La activitățile proiectului au fost invitați și întreprizători locali care au vorbit despre experiența lor și au oferit elevilor răspunsuri la întrebările legate de recrutare și piața muncii.
Întâlnirea virtuală s-a încheiat cu o activitate colaborativă despre orașul gazdă, Loule. Elevii s-au documentat despre cultura, istoria, geografia și economia acestui ținut spectaculos din sudul Portugaliei (Algarve).
Proiectul Nr. 2018-1-RO01-KA229-049463 este finanțat integral de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
Actualitate
Festivalul Ideo Ideis Alexandria- 19 ani de mișcare socială și artistică în procesul de revitalizare urbană
Ediția cu numărul 19 a Festivalului Ideo Ideis se desfășoară la Alexandria între 1 și 8 august 2024 și are drept temă un mesaj de încurajare a tinerilor în fața presiunii din partea societății: (mai mult…)
Actualitate
Șaizeci de elevi din Municipiul Alexandria au pornit în tabăra educațională organizată de Primăria Alexandria, prin proiectul ”Tu știi ce mănânci?”
Șaizeci de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” și Școlii Gimnaziale nr. 7 din Municipiul Alexandria, implicați în derularea proiectului ”Tu știi ce mănânci?”, au pornit într-o tabără educațională spre Slănic-Moldova, în perioada 1-6 august.
Tematica activităților educaționale are la bază principii, ca: promovarea unui stil de viață sănătos, descoperirea naturii și elementelor sale benefice dezvoltării armonioase a corpului și minții.
Prin urmare, vă aducem la cunoștință principalele activități educaționale propuse:
– vizite în natură la obiectivele turistice din zonă;
– jocuri și competiții cu probe, pe echipe, extrem de distractive și amuzante, bazate pe interacțiuni fizice, cooperare și spontaneitate;
– sesiuni de înviorare, gimnastică energetică și stretching;
– exercițiul tăcerii;
– activități educaționale despre nutriție și viață sănătoasă;
– relaxare, sănătate, cunoaștere – Salina Târgu Ocna;
– relaxare, sănătate, distracție – Ștandul cu apă sărată Târgu Ocna;
– drumeție la izvoarele minerale și prezentarea proprietăților curative ale acestora;
– experiențe culinare din bucătăria moldovenească, cu produse locale tradiționale, respectând principiile de bază ale unei alimentații sănătoase.
Astfel, 60 de copii vor continua, prin jocuri interactive, drumeții și relaxare, un program care îmbină armonios toate cerințele proiectului aflat în derulare, având ca obiective principale următoarele:
– relaxarea mentală și diminuarea stresului;
– schimbarea de atitudine și îmbunătățirea comunicării;
– creșterea tonusului psihic și a condiției fizice;
– creșterea energiei și a capacității vitale;
– detoxifierea corpului și minții;
– formarea unor deprinderi sănătoase.
Cultura
Spectacol de muzică și trăiri la Roșiorii de Vede
La Teatrul de vară din Roșiorii de Vede, marți 23 iulie, o seară obișnuită de vară toridă se va transforma intr-un adevărat spectacol de muzică și trăiri. (mai mult…)
-
Politica3 zile ago
PNL Teleorman și-a stabilit candidații pentru Parlamentul României
-
Uncategorized4 zile ago
Senatorul Pîrvulescu nu va mai candida pe listele PNL la alegerile parlamentare
-
Actualitate2 săptămâni ago
La Islaz, în week-end va fi teatru- vine Firicel
-
Politica5 zile ago
E forfotă mare în politicul teleormănean
-
Politica2 săptămâni ago
Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman confirmă proiectele PSD
-
Video3 zile ago
Nicolae Ciucă dezvăluie coperta cărții sale printr-un clip