Connect with us

Actualitate

‹‹Teleorman Pop Fest››2019 – Ediție Jubiliară

Published

on

În perioada 8-9 mai, Consiliului Județean Teleorman, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman, organizează cea de-a 50-a ediție a Festivalului-concurs național de muzică ușoară românească „Teleorman Pop Fest” 2019.

Cel mai longeviv festival de acest gen din țară, Festivalul național de muzică ușoară „Ghiocelul de Aur”, cunoscut din 2016 drept „Teleorman Pop Fest”, a avut nu numai meritul de a promova muzica ușoară românească, cât și pe acela de a descoperi, afirma și lansa tinere “voci” , susținându-le la începutul carierei muzicale.

Concursul va debuta miercuri, 8 mai, sub forma unui spectacol cu public. Criteriile de apreciere prin care vor fi departajați concurenții sunt atât calitățile vocal-interpretative și prezența scenică, cât și valoarea și gradul de dificultate al pieselor muzicale prezentate. Juriul va fi format din personalități marcante ale muzicii ușoare românești, redactori de emisiuni radio și de televiziune, personalități culturale de primă mărime.

O orchestră formată din muzicieni profesioniști va acompania concurenții, iar totul va fi realizat „live”. Fiecare concurent va obține o notă care va reprezenta media notelor membrilor juriului.

Evenimentele cele mai așteptate, Gala laureaților și Festivitatea de decernare a premiilor vor aduce cele mai mari emoții, atât tinerilor interpreți, cât și publicului iubitor de muzică ușoară românească de cea mai bună calitate.

Acestea se vor desfășura a doua zi, când spectatorii vor avea ocazia să vadă pe scena festivalului recitaluri ale unor soliști și trupe de renume. Toate aceste momente excepționale sunt organizate în seara zilei de 9 mai, când va avea loc un adevărat regal muzical în municipiul Alexandria,  pe platoul din fața Casei de Cultură.

Vor fi oferite laureaților premii în bani, pe lângă acestea fiind recompensați cu diplome și plachete, iar ceilalți concurenți vor primi diplome de participare:

TROFEUL  ’’Teleorman Pop Fest” – 4.000  lei;

Premiul  I – 2.500  lei;

Premiul  II – 2.000  lei;

Premii  III – 1.500   lei;

Premiul de popularitate – 1.000   lei;

Premiul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman – 600   lei.

Consiliul județean Teleorman invită toți iubitorii muzicii ușoare românești la un festival de cea mai înaltă ținută artistică, pe scena căruia vor străluci tinerele talente, în cea de-a 50-a primăvară muzicală teleormăneană.

 

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite