Connect with us

Actualitate

Surprize la alegerile prezidențiale în localitățile Scrioaștea, Drăgănești de Vede, Peretu și Piatra

Published

on

Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat cu rezultate surpriză în câteva localități din Teleorman, semn clar că primarii și-au cam pierdut din influență. Câteva rezultate neașteptate ne-au atras atenția, iar cea mai spectaculoasă răsturnare de situație s-a produs la Scrioaștea, unde PSD-ul lui Marian Șefu a pierdut în fața PNL la o diferență de 10 procente. Johannis a obținut 47,86% din voturile scrioștenilor, iar Viorica Dăncilă doar 37%, iar asta se datorează în principal fostului polițist Alexandru Anghel a revigorat organizația PNL Scrioaștea, aflată în cădere liberă de cel puțin 10 ani.

Printre primarii care nu se mai bucură de prea multă susținere în localitățile pe care le conduc se afla și Victor Letcanu, cel mai longeviv primar liberal din județ care a reușit în primul tur doar un modest procent de 22,91% în favoarea candidatului susținut de PNL, Klaus Johannis, în timp ce PSD a înregistrat un spectaculos 38,72% în această comună unde nu a câștigat niciodată. Dacă ne uităm la rezultat,  pare tot mai credibil zvonul că Victor Letcanu  s-a înțeles cu viceprimarul social democrat și stă liniștit în timp ce PSD își face treaba.

O altă mare dezamăgire pentru PNL Teleorman vine de la Peretu, unde liberalul Ionel Olteanu este primar din 2004, dar la alegerile prezidențiale n-a reusit decât un scor de 31%, cu 15 procente mai puțin decât PSD. Aceeași situație dezastroasă pentru liberali este și la Ciolănești unde PNL și Johannis obțin doar 26,20%, în timp ce PSD se apropie de 50% în virtutea unei întelegeri cu viceprimarul social democrat care nu vrea primar și doar la locale câștigă actualul edil liberal.

Daca în localități cu primari liberali cum sunt Viișoara, Troianul, Plosca, Dracea, Bragadiru sau Siliștea – Gumești, unde PNL a obținut sub 50%, în altele, cum este Vârtoape cu 65%  sau Moșteni cu 75%, s-a văzut implicarea primarilor în funcție. Cât despre Siliștea Gumești, nu putem spune decât că PNL a s-a distanțat de PSD cu doar două voturi.

Au fost destui lideri PNL, primari în funcție care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, dar și la PSD au fost accidente, mai puține, dar sunt niște semnale că teleormănenii pot vota și după cum îi taie capul, nu cum le spune primarul. Un astfel de exemplu este comuna Piatra, unde PSD a pierdut pe mâna primarului, este adevarat că la doar trei procente față de PNL.

La orașe nu s-a petrecut nimic spectaculos. În afara celor câteva procente de creștere pentru liberali, PSD a defilat și în urban fără emoții sau eforturi prea mari. Rezultatele arată un PSD mai slăbuț , dar majoritar.

Zimnicea – PSD – 46,62%    PNL- 23,30%

Videle      – PSD – 44,35%     PNL – 25,50%

Turnu Măgurele  PSD – 38,58%  – PNL – 30,69%

Alexandria PSD – 37,10% – PNL – 26,83%

Roșiorii de Vede  – 42,38%  PNL – 24,64%

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale se desfășoara pe 24 noiembrie când electoratul  decide cine va fi noul președinte, Klaus Johannis sau Viorica Dăncilă.

T.C.

Continue Reading
1 Comment

1 Comments

  1. Stanciucu Costel

    12/11/2019 at 14:29

    Va invit in turul doi in comuna Dracea sa vedeți și dvs cum se cară electoratul la secții și ce înseamnă turism electoral,va rog dacă sunteți corecți veniți și faceți un reportaj.Multumesc frumos!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite