Connect with us

Sport

Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat Cupa României la hochei

Published

on

La Patinoarul ”Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc a avut loc finala Cupei României la hochei pe gheață, între echipa locală, Sport Club și rivala acesteia, Corona Brașov. Ciucanii s-au impus cu scorul de 5-2 (1-0, 1-1, 3-1), cucerind astfel al 11-lea trofeu Cupa României, din palmaresul clubului.

Harghitenii au deschis scorul în prima treime, prin Alpar Sallo, care a fructificat o combinație în superioritate numerică, la care pasatori au fost Rokaly și Panov. Linia de forță a brașovenilor a egalat în perioada de mijloc prin golul marcat tot în power play de Cody Carlson, cu ajutorul lui Lidhammar și Peretiagin. Pauza i-a găsit însă pe cei de la Sport Club Miercurea Ciuc în avantaj, 2-1, celebrul jucător rus Andrei Taratukhin marcând în inferioritate numerică, după o intercepție a pucului. Taratukhin este campion mondial de juniori cu echipa națională a Rusiei, participant la Jocurile Olimpice și are sute de jocuri în KHL, fiind și draftat în NHL:

În repriza a treia, Panov, ajutat de Reszegh și Rokaly, a mărit diferența pe tabela de marcaj la 3-1. Peretiagin, cu Carlson și Yuri asistenți, a redus din handicap, iar Rokaly, fără pasă și în superioritate, a marcat pentru 4-2.

Cu două minute înainte de final, brașovenii au scos portarul încercând să fructifice o superiotate numerică, însă Becze a interceptat și a înscris în poarta goală. Astfel, prin acest al doilea short-handed gol al ciucanilor, s-a stabilit rezultatul final al meciului, la 5-2.

Raportul șuturilor pe poartă a fost strâns, 32-30 pentru brașoveni, aspectul disciplinar fiind unul decent. Brașovenii au acumulat 10 minute de penalizare, în timp ce gazdele numai 8. Liniile speciale ale celor de la Sport Club Miercurea Ciuc au făcut diferența, valoarea celor două echipe, la patinaj, portar și aspecte tactice fiind sensibil egală.

Finala din acest an a fost,de fapt, o reeditare a ultimului act din ediția trecută în Cupa României. Sport Club Miercurea Ciuc și Corona Brașov sunt cele mai puternice echipe din hocheiul românesc, supremațialor neputând fi contestată de restul competitoarelor.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Balázs Sándor

    25/12/2018 at 09:46

    Felicitări, mulțumire, bravo și considerațiune ehipelor finaliste Sportklub M. Ciuc și Corona Barșov pt cultivarea hocheiul modern.

  2. Balázs Sándor

    25/12/2018 at 09:47

    La muluti ani iubitorilor de sport.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Două săli de sport din Roșiorii de Vede intră în reabilitare

Published

on

By

Două săli de sport din Roșiorii de Vede, construite în 2003 și 2004, au fost incluse în Programul național de construcții de interes public sau social, subprogramul “Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Cele două construcții au nevoie de reparații atât la interior cât si la exterior din cauza degradarilor survenite în timp, dar și de modernizări astfel încât competițiile sportive să se desfășoare în condiții corespunzătoare.

Pentru sala de sport din strada Republicii nr.1, de lângă stadionul municipal, procedura este ceva mai avansată în sensul că a fost aprobată documentația și principalii indicatori tehnico- economici ai investiției cu o valoare estimata la aproape 710.000 euro, din care, de la bugetul local al municipiului se suportă o sumă modică de aproape 800 de euro. Reabilitarea exterioară presupune refacerea în totalitate a acoperișului și tencuielilor ce include termo și hidroizolație, se înlocuiește tâmplăria exterioară unde este cazul, se reface trotuarul și rampa pentru persoane cu dizabilități. La interior se amenajează un nou grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități, se înlocuiesc obiectele sanitare și pardoselile, se reface suprafața de joc, se dotează corespunzător sala de sport și vestiarele.

În ceea ce privește obiectivul de investiții ” Reabilitare și modernizare sală de sport, strada Renașterii”, aflată în incinta Liceului Anghel Saligny,  consiliul local a aprobat, în ședința de ieri, nota conceptuală și predarea amplasamentului către CNI care va demara procedura de achiziție pentru contractarea serviciilor de proiectare.

T.C.

 

Continue Reading

Sport

Claudia Pană a debutat în echipa națională de senioare

Published

on

Jucătoarea de fotbal Claudia Pană (foto) a fost selecționată în premieră la echipa națională de fotbal feminin a României, care a participat la un turneu amical, în China.

Tricolorele au pierdut în semifinală contra Coreei de Sud, cu 3-0, iar în finala mică au fost învinse de Nigeria cu 4-1.

Claudia Pană, mezina lotului, a fost introdusă pe final, în ambele partide. Ea este actualmente legitimată la campioana națională Olimpia Universitatea Cluj-Napoca, dar este formată și descoperită de către Universitatea Alexandria, echipă unde a evoluat în turul de campionat.

Claudia Pană este născută în județul Olt, la Drăgănești-Olt.

Continue Reading

Sport

CSM Alexandria a învins CS Agronomia

Published

on

Baschetbalistele de la CSM Alexandria s-au impus, pe teren propriu, în fața celor de la CS Agronomia București, cu scorul de 60-54, într-un meci contând pentru Liga Națională.

Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Mihaela Mihai, care a reușit 17 puncte și 4 pase decisive.

Clasamentul competiției arată astfel:

1. CS Rapid Bucuresti 9/7 25
2. CSU CSM Oradea 11/4 25
3. CS Municipal Targu Mures 9/5 23
4. ACS KSE Tg. Secuiesc 6/9 21
5. CS Municipal Alexandria 3/12 18
6. CS Agronomia Bucuresti 2/13 17
Continue Reading

Cele mai citite