Connect with us

Actualitate

Spitalul orașului Zimnicea, readus la viață

Published

on

În urma proiectului transfrontalier „Sănătatea ta contează!- Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov” derulat în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria, Spitalul din Zimnicea a primit aparatură la cele mai înalte standarde.
Pe noiembrie a avut loc o primă întalnire cu vecinii de peste Dunăre, mai exact, viceprimarul orașului, medici și asistente de la Spitalul din Svishtov. Aceștia au fost întampinați de primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, împreună cu întreg personalul de cadre medicale ale Spitalului Orașenesc Zimnicea.
După descrierea proiectului de catre primarul din Zimnicea a urmat prezentarea echipamentelor și sălilor modernizate pe banii proiectului.

Aparatură nouă la spitalul din Zimnicea

Una dintre secțiile care au primit aparatură ultramodernă este CHIRURGIA. Medicii secției se bucură de un numar mare de aparate medicale de ultimă generație printre care o masă de operație electromecanică cu accesorii de obstetrică-ginecologie, o masă de operație electromecanică cu accesorii de chirurgie generală, dar și un aparat de anestezie generală cu gaze.

O alta secție care a primit aparatură nouă este Laboratorul spitalului, dotat cu un aparat de analize modern în valoare de ” 2 miliarde lei vechi ” din spusele primarului orașului.

Toate secțiile spitalului sunt dotate cu cea mai modernă aparatură existentă pe piață: Camera de gardă, Interne, Cronici, Chirurgie, Pediatrie, Obstetrică – Ginecologie, Oftalmologie, Sterilizare, A.T.I, Laborator, Farmacie, Bucătarie, ORL.

Cum s-au simțit vecinii noștri de peste Dunăre

Vecinii bulgari au fost plăcut impresionați de dotarile ultramoderne de care se bucură spitalul din Zimnicea, dar și de salariile medicilor care ajung la 3-4000 Euro, în compație cu cele din Bulgaria care se apropie de 800 Euro.
Oaspeții s- au arătat interesați de numarul medicilor si asistententelor medicale care lucreaza în Spitalul din Zimnicea. Personalul medical care deservește spitalul este format din 25 medici și 35 asistente, ”numar care va fi suplimentat cu 6 asistente, în perioada imediat următoare”, spune primarul Petre Pârvu.

Vizita partenerilor bulgari dureaza 3 zile, timp în care se stabilesc ultimele aspecte ale proiectului și se discută despre o bună cooperare între cele două spitale.

În urma investițiilor uriașe, primarul orașului cere cadrelor medicale să folosească noile aparate pentru că doar așa spitalul generează profit, în caz contrar banii trebuie returnați din veniturile orașului.

Tânțaru Marcela

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Eu

    14/11/2018 at 13:20

    Aparatura e buna ! Trebuie sa aduceti medici care sa stie sa o foloseasca !

  2. Paul

    15/11/2018 at 12:33

    Aparatura de ultima generatie medici de generatie învechită spagari nesimțiți vorbesc urît cu pacienți schimbați nu pot pune un diagnostic corect

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite