Connect with us
Publicitate Electorala

Actualitate

Spitalul Caritas a obținut fonduri europene de aproape 10 milioane euro pentru dotarea cu echipamente medicale și de protecție

Published

on

Proiectul ” Dotarea Spitalului municipal Caritas Roșiori de Vede în vederea creșterii capacității de gestionare a crizei COVID-19″ în valoare totală de 44.266.665 lei, finanțat din fonduri europene  în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, a intrat în faza de achiziție prin licitație a echipamentelor medicale și de protecție.

Deși  privit cu neîncredere de multe persoane, chiar din cadrul forurilor locale de decizie, proiectul a obținut finanțare, contractul fiind semnat în luna decembrie pentru ca la începutul acestui an să treacă în etapa de achiziție, procedură ce va fi finalizată până în luna aprilie când toate dotările solicitate vor ajunge la spitalul din Roșiori de Vede, prima unitate medicală suport COVID-19 din județul Teleorman.

Este cea mai mare investiție în sănătate, din municipiul Roșiori de Vede, finanțată cu fonduri europene.

Proiectul are o durată de implementare de doar nouă luni, cu termen de finalizare 30 aprilie 2021, dată la care unitatea medicală va beneficia de echipamente și aparatură specifice și necesare pentru evaluarea, diagnosticarea și tratarea pacienților suspecți sau infectați cu virusul SARS-CoV-2 și  echipamente de protecție personală pentru minimalizarea riscului de infectare a personalului și a pacienților în vederea limitării transmiterii virusului și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra polulației.

Advertisement
Publicitate Electorala

Din lista de 1284 echipamente medicale achiziționate în cadrul proiectului sunt de menționat aparatele de ventilație mecanică, de anestezie generală, computer tomograf containerizat, ecografe de mai multe tipuri, EKG-uri, 66 de monitoare funcții vitale, encefalograf, electrocauter, holtere, injectomate, lămpi uv, truse  resuscitare, videolaringoscop, stație endoscopie și colonoscopie, tensiometre digitale cu infraroșu, sistem de monitorizare holter EKG, pompe de perfuzie, defribrilatoare, concentratoare de oxigen, stație de monitorizare centrală compatibilă cu 8 monitoare, stație de sterilizare cu aburi, un sistem PCR complet.

Toate secțiile spitalului vor fi dotate cu mobilier nou pentru pacienți și personalul medical. Vor exista paturi hidraulice cu telecomandă pentru adulți, paturi de terapie intensivă, paturi de reanimare copii, mese de reanimare cu caldură radiantă și de examinare pentru consult a nou născutului și altele de tratament mobile, de operație, chiar și un fotoliu de chimioterapie.

La categoria echipamente de protecție sunt cuprinse combinezoane, măști, mănuși, botoși și halate de unică folosință, ochelari de protecție, viziere, halate chirurgicale și capeline de unică folosință, în total 1.784.800 bucăți în valoare de 20 milioane lei.

Contribuția locală din bugetul municipiului Roșiori de Vede pentru acest proiect este de doar 8.802 lei.

Dr. Valentina Robu, numită manager interimar la Caritas Roșiori de Vede în aprilie 2020 pentru a gestiona situația generată de pandemie în primul spital din Teleorman desemnat unitate suport COVID-19 a reușit să promoveze acest proiect extrem de important care aduce spitalului investiții de aproape 10 milioane de euro și nu se oprește aici. Dotările de care beneficiază spitalul prin implementarea acestui proiect le ofera oportunitatea de a accesa fonduri europene pentru realizarea altor două obiective, o clinică de recuperare și alta de îngrijiri paliative în oncologie ce vor funcționa în incinta spitalului vechi din strada Republicii. Proiectele sunt într-o fază avansată și vor fi depuse pentru finantare în cel mai scurt timp.

Advertisement
Publicitate Electorala

Teodora Ciofalcă

 

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite