Connect with us

Actualitate

Situație extrem de gravă în spitalele din Teleorman, în plină pandemie de coronavirus

Published

on

Peste 1000 de cadre medicale în pericol. Stați acasă și pentru siguranța lor!

Spitalul județean Alexandria poate ajunge oricand în situația celui de la Suceava datorită lipsei acute a echipamentelor de minimă protecție. Asistentele primesc o pereche de mănuși la intrarea în tură și doar dacă se rup sau se murdăresc primesc altele, deși în mod normal acestea sunt de unică folosință.

Chiar și în condiții de raționalizare a consumului de măști și mănuși chirurgicale, Spitalul județean Alexandria mai rezistă și așa cam două săptămâni. La dezinfectanți stau ceva mai bine pentru că mai au  pentru o lună. Disperarea este atât de mare, încât au ajuns să fure mănuși din cutiile repartizate cu porția asitentelor șefe pentru fiecare secție. Președintele consiliului județean Teleorman, Dănut Cristescu a confirmat informațiile noastre despre situația în care se află cel mai mare spital din județ, dar și faptul că în celelalte spitale este și mai rău.

Unifarm face speculă cu mănuși și măști în plină criză sanitară

La Alexandria s-au achiziționat în urmă cu trei săptămâni 40.000 de mănuși, dar se consumă foarte mult și nu găsesc de unde să se aprovizioneze. Cu măștile este la fel de complicat. Unifarm, distribuitorul de stat nu mai are prea multe echipamente de protecție și a început să facă speculă, a mai spus Dănuț Cristescu. Deși Consiliul județean a alocat sumele necesare achiziției nu au de unde să cumpere echipamentul de protectie care acum poate face diferența dintre viață și moarte. Cea mai bună ofertă de măști este de 300 lei +TVA/ cutie, care are doar 50 de bucăți și acestea aduse din Turcia. Prefectul județului Teleorman spune că  există un contract cu Unifarm, dar cât și când vor ajunge la medici și asistente nu se știe precis.

Întreg personalul medical din spitale, ambulanță, centrul de transfuzii și DSP, aflat în prima linie,  numără doar 284 de medici și 1111 asistenți. Ei sunt în situație de risc, ca să nu mai vorbim de doctorița Luminița Dumitrașcu, singurul medic epidemiolog de la DSP Teleorman, cea care gestioneaza toată această criză, se ocupă de fiecare caz suspect sau confirmat,  de cei aflați în carantină, de decontaminare, de aproape tot ce ține de fenomenul COVID-19. Cine are grijă de acești oameni ca ei să reziste, mai ales acum, când lucrurile se complică de la o oră la alta?

În timp ce unii speră să se îmbogățească din speculă, cadrele medicale sunt nevoite să lucreze ore în șir cu o mască și o pereche de mănuși?

Un transport cu echipamente medicale de protecție este așteptat în aceste zile din China

Consiliul județean a făcut demersuri și în alte țări pentru achiziția de echipamente de protecție, a cerut sprijin celor două provincii din China cu care se află in relații de prietenie, de unde se așteaptă ca un transport să intre în țară până joi. spune Dănut Cristescu.

Spitalul județean Alexandria dispune de 12 ventilatoare, iar sansele să poata fi achiziționate mai multe astfel de aparate sunt foarte mici. Președintele CJ Teleorman recunoaște că sunt bani, dar nu au de unde să cumpere cele necesare siguranței medicilor și tratării pacientilor în caz că situația se complică și în județul nostru. În zilele următoare, consiliul județean va aloca bani și pentru celorlalte spitale orășenești și municipale. Pentru început, se alocă fiecărei unități spitalicesti  150.000 lei pentru achiziția de echipamente medicale de protecție și dezinfectanți.

Centrul de testare pentru COVID-19 va deveni funcțional în trei săptămâni

În mai puțin de o lună se vor face teste pentru COVID-19 și în Teleorman. Autoritățile județene au demarat procedura de achiziție a echipamentului Real Time PCR. În același timp se lucrează la amenajarea fostului laborator al secției boli infecțioase din Alexandria unde vor fi efectuate testele.

Amenajările din cladirea vechiului laborator sunt realizate pe bază de sponsorizări și voluntariat urmând să fie finalizate în trei săptămâni, după cum ne-a declarat președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu.

T.C.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Stoicea

    25/03/2020 at 11:05

    Daca asa este in Alexandria cum este la Rosiori ? Au vreo sansa cei infectati care ajung la Caritas ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Investițiile Guvernului în comunități – motorul dezvoltării locale

Published

on

By

COMUNICAT DE PRESĂ

Organizația Municipală PSD Alexandria evidențiază contribuția semnificativă a Guvernului României în implementarea unorpolitici publice eficiente, concretizate prininvestiții strategice care susțin dezvoltareadurabilă a municipiului și răspund direct nevoilor identificate la nivel local.

Datorită unei viziuni coerente de guvernareși a implementării responsabile a programuluinațional de investiții, municipiul Alexandria beneficiază astăzi de modernizări semnificativeîn infrastructura educațională, sanitară șisocială.

Printre proiectele aflate în derulare sau dejafinalizate se numără reabilitarea și dotarea maimultor unități de învățământ, construcția uneicreșe moderne, precum și investiții esențiale înSănătate pentru a oferi servicii medicale de calitate pentru cetățeni. De asemenea, s-au făcutpași importanți în digitalizarea administrațieipublice și în sprijinirea mediului de afacerilocal, contribuind astfel la crearea de locuri de muncă stabile.

Un accent deosebit este pus pe sprijinireafamiliilor tinere și crearea de oportunități realepentru tineri. Programele guvernamentalededicate accesului la educație de calitate,locuințe pentru tineri, precum și amenajarea de spații de joacă, zone de recreere și accesul la activități culturale și de divertisment, menite îmbunătățească calitatea vieții tinerelor familiiși încurajeze implicarea acestora în viațacomunității, demonstrează dezvoltareacomunităților începe cu încrederea în viitorullor. PSD Alexandria consideră tinerii trebuie aibă șansa de a construi un viitor aici, acasă, în Alexandria.

Toate aceste realizări sunt rezultatul uneicolaborări eficiente între autoritățile locale șicentrale, precum și al unei guvernări dedicate, care pune în centrul politicilor sale omul șicomunitatea.

Ne exprimăm angajamentul de a continua peacest drum al dezvoltării durabile, cu respect față de cetățeni și cu încredere Alexandria poate deveni un exemplu de bună practică la nivel național.

Continue Reading

Actualitate

„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.

Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!

Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

Continue Reading

Actualitate

,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

 

Continue Reading

Cele mai citite