Connect with us

Actualitate

Situația se complică și în Teleorman. 10 persoane sunt în carantină din această seară

Published

on

Având în vedere că evenimentele se precipită, prefectul județului Teleorman a prezentat, în cadrul unui briefing de presă, măsurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus aprobate de Comitetul județean pentru Situații de Urgență Teleorman. Pe lângă suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar, universitar și postliceal, au fost sistate stagiile în spitale și schimburile de experiență.

Și transportul rutier de persoane a fost suspendat pe toate cursele spre Italia și din Italia în România, începând cu data de 10 martie, ora 12, până pe 31 martie ora 12. Unitățile de administrație publică sunt obligate să dezinfecteze frecvent suprafetele expuse, să ia măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane , în special în zonele caselor de marcat din spațiile comerciale. Toți furnizorii publici și privați de transport persoane trebuie să dezinfecteze interiorul mașinii după fiecare traseu. Reuniunile cu un număr de sub 200 de persoane se pot desfățura fără avizul DSP Teleorman. Autoritățile susțin că vor efectua controale serioase pentru a verifica dacă sunt respectate aceste măsuri.

10 persoane în carantina și alte 100 sunt izolate la domiciliu

Situația a evoluat rapid și în județul Teleorman, conform ultimelor date furnizate de medicul șef al Departamentului de Sănătate Publică, doctor Luminița Dumitrașcu. Dacă ieri erau 87 de persoane izolate la domiciliu și nici o persoană în carantină, astăzi numărul celor izolați a ajuns la 100, iar în aceasta seară 10 persoane au intrat în carantină urmând ca mâine să li se recolteze probe pentru a fi testate. Cei aflați în carantină sunt 5 femei și 5 barbati, iar doi dintre aceștia sunt vârstnici. O persoană dintre cele aflate în carantină are probleme mari de sănătate, este vorba de un membru al familiei care a intrat în contact cu fiica întoarsă din Italia.

În carantină sunt trimiși și membrii familiei cu care cei întorși din Italia au fost în contact la întoarcerea acasă. Pentru a evita astfel de situații, pentru cei doi care au venit astăzi din Italia s-au luat toate măsurile ca aceștia să fie duși direct în carantină, la tabăra Dunărica, fară să treacă pe acasă.

Pe durata carantinei le sunt asigurate toate cele necesare, hrana, produse de igienă, utilități și asistență medicală, iar testele sunt repetate în a 12-a și a 13-a zi de carantină.În acest moment există două spații amenajate pentru carantină, unul cu 36 de locuri în tabăra Dunărica de la Zimnicea și altul cu 6 locuri într-un corp al Spitalului TBC Roșiorii de Vede. Pe timpul perioadei de carantină paza este asigurată de Jandarmerie.

T.C.

 

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite