Connect with us

Actualitate

Sicriele morților deshumați plimbate cu roaba prin oraș

Published

on

Ciudate vremuri mai trăim, dacă am pierdut și respectul pe care, în mod firesc, trebuie să îl purtăm celor morți. Deși vorbim de cazuri izolate, nu putem să trecem cu vederea ticăloșia unor indivizi care profita de pe urma morților chiar dacă sunt împinși de sărăcie.

Zilele trecute, un astfel de individ aducea acasă încă un transport de lemne pentru  foc, adică  bucăți de sicriu  ce mai păstrau, destul de clar, datele decedatului proaspat deshumat. Gabriel R. și-a făcut un obicei din a strânge sicriele dezgropate din cimitirul de pe strada Stelian Popescu, din Roșiorii de Vede, pe care le duce acasă cu roaba, iar asta nu pare să deranjeze autoritățile. De fapt nici nu le duce prea departe, că omul locuiește în zona, foate aproape de cimitir și pare să știe exact când se face o deshumare.

Singurii alarmați de îndeletnicirile neortodoxe ale  lui Gabi sunt vecinii care se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu este periculos să transporți, să depozitezi în curte și chiar în casă materiale în care s-au descompus cadavre umane. Pericolul poate exista și este cu atât mai mare cu cât a trecut mai puțin timp de la deces. De aceea nici nu este permisă deshumarea înainte de un an, iar mai devreme de șapte ani de la deces se face în anumite condiții și perioade calendaristice bine stabilite de legislația în domeniu.

Specialiștii Direcției de Sănătate publică spun că exista germeni care sporulează și pot rezista în pământ ani de zile, așa că nu este exclus pericolul de răspândire a acestora în aer odată scoși la suprafață și din această cauză sicriele celor deshumati trebuie dezmembrate și îngropate sau arse, în nici un caz plimbate pe stradă cu roaba sau ținute în curte.

Responsabilitatea stabilirii unor reguli și proceduri clare în conformitate cu legile în vigoare și  normele de securitate și sănătate publică revine autoritățiilor locale care au în administrare cimitirele.

Cum reușește Gabriel R. să se strecoare cu sicriele în afara cimitirului când toată procedura de deshumare și reinhumare se face în prezenta administratorului cimitirului? Teoretic, practic nu știm dacă se respectă această regulă, unii zic că nu, ba chiar beneficiarul de lemne gratis spune că administratorul i-a permis să ia sicriele acasă.

Teodora Ciofalcă

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite