Connect with us
Publicitate Electorala

Politica

Senator Eugen Pîrvulescu: “Resping categoric taxarea suplimentară a firmelor”

Published

on

Pe 20 aprilie, a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede taxarea suplimentară a firmelor din România, pentru înscrierea acestora într-un catalog unic al Camerei de Comerț.

Inițiatorul, senator UDMR, Antal István-Loránt, susținut și de alți parlamentari, propune modificarea Legii 335/2007 a camerelor de comerț din România, astfel: “Pentru înregistrarea iniţială, pentru înregistrarea modificărilor şi, respectiv, pentru menţinerea actualizată a informaţiilor în Catalogul firmelor, profesioniştii achită Camerei Naţionale o contribuţie anuală diferenţiată, constând în echivalentul în lei, la cursul BNR, din ziua efectuării plăţii, după cum urmează: 100 euro/an pentru întreprinderile mari; 75 euro/an pentru întreprinderile mijlocii; 50 euro/an pentru întreprinderile mici; 20 euro/an pentru microîntreprinderi; 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale”.

Senatorul Eugen Pîrvulescu respinge categoric această propunere de modificare legislativă și consideră că o noua taxă pentru firmele din România nu este oportună:
“Personal, în calitate de senator al României, resping cu fermitate aceste modificări, care nu fac altceva decât să împovăreze firmele românești cu o taxă ce nu va aduce beneficii, în acest moment, nici bugetului de stat, nici firmelor taxate.
Cunosc foarte bine mediul de afaceri, știu cu ce greutăți se confruntă, este domeniul în care am activat mulți ani.
Am traversat o perioadă dificilă, în care agenții economici au făcut eforturi masive pentru a se menține pe linia de plutire.

Economia României are nevoie de un mediu privat care să se poată baza pe predictibilitate, iar aplicarea unor taxe suplimentare, ar produce efecte negative în lanț, cum ar fi creșterea unor tarife sau reducerea unor servicii.

Advertisement
Publicitate Electorala

Dorința mea este să ajutăm și să sprijinim mediul de afaceri. Prin urmare, atât eu, cât și colegii mei parlamentari din PNL Teleorman, vom rămâne fermi în această decizie și vom face lobby pentru respingerea acestei inițiative”, a declarat senatorul Pîrvulescu.

Administratie

Adevărul iese la suprafață în Năsturelu

Published

on

Primarul din Năsturelu ,Dănuț-Florin Cristea se confruntă la nivel de comună cu o problemă. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman alături de echipa sa, și-au depus candidaturile

Published

on

Vineri, 26 aprilie, , Adrian- Ionuț Gâdea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, susținut de colegii din echipa PSD Teleorman. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

,Rog cetățenii Teleormanului să aibă totală încredere în mine,,- Marin Țole, candidat PNL președinte Consiliu Județean

Published

on

Astăzi, 29 aprilie, și-a depus candidatura la președinția Consiliului Județean Teleorman, Marin Țole, alături de echipa sa de candidați pe lista consilierilor județeni. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite