Connect with us

Politica

Senator Eugen Pîrvulescu: “Resping categoric taxarea suplimentară a firmelor”

Published

on

Pe 20 aprilie, a fost depus la Senat un proiect de lege care prevede taxarea suplimentară a firmelor din România, pentru înscrierea acestora într-un catalog unic al Camerei de Comerț.

Inițiatorul, senator UDMR, Antal István-Loránt, susținut și de alți parlamentari, propune modificarea Legii 335/2007 a camerelor de comerț din România, astfel: “Pentru înregistrarea iniţială, pentru înregistrarea modificărilor şi, respectiv, pentru menţinerea actualizată a informaţiilor în Catalogul firmelor, profesioniştii achită Camerei Naţionale o contribuţie anuală diferenţiată, constând în echivalentul în lei, la cursul BNR, din ziua efectuării plăţii, după cum urmează: 100 euro/an pentru întreprinderile mari; 75 euro/an pentru întreprinderile mijlocii; 50 euro/an pentru întreprinderile mici; 20 euro/an pentru microîntreprinderi; 10 euro/an pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale”.

Senatorul Eugen Pîrvulescu respinge categoric această propunere de modificare legislativă și consideră că o noua taxă pentru firmele din România nu este oportună:
“Personal, în calitate de senator al României, resping cu fermitate aceste modificări, care nu fac altceva decât să împovăreze firmele românești cu o taxă ce nu va aduce beneficii, în acest moment, nici bugetului de stat, nici firmelor taxate.
Cunosc foarte bine mediul de afaceri, știu cu ce greutăți se confruntă, este domeniul în care am activat mulți ani.
Am traversat o perioadă dificilă, în care agenții economici au făcut eforturi masive pentru a se menține pe linia de plutire.

Economia României are nevoie de un mediu privat care să se poată baza pe predictibilitate, iar aplicarea unor taxe suplimentare, ar produce efecte negative în lanț, cum ar fi creșterea unor tarife sau reducerea unor servicii.

Dorința mea este să ajutăm și să sprijinim mediul de afaceri. Prin urmare, atât eu, cât și colegii mei parlamentari din PNL Teleorman, vom rămâne fermi în această decizie și vom face lobby pentru respingerea acestei inițiative”, a declarat senatorul Pîrvulescu.

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite