Connect with us

Actualitate

Selectare la sursă a deșeurilor pe cele trei fracții, reziduale, reciclabile și biodegradabile în comunele Botoroaga și Viișoara

Published

on

Selectarea la sursă a deșeurilor municipale, ca mijloc de reducere a cantităților de deșeuri care se depozitează și totodată de reintroducere în circuitul economic a deșeurilor care pot fi reciclate sau transformate în materii prime, se face simțită din ce în ce mai mult în localitățile județului Teleorman.

Primarii comunelor Botoroaga și Viișoara, s-au conformat legislației în vigoare, alăturandu-se celor cinci orașe: Alexandria, Rosiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle și localităților Călinești, Nenciulești și Măgura, introducând pe lângă cele două fracții de deșeuri reziduale și deșeuri reciclabile și fracția de deșeuri biodegradabile.
Este de la sine înțeles că primarii sunt persoanele care pe lângă faptul că trebuie să implementeze legile care guvernează managementul deșeurilor, pot influența atitudinea concetățenilor lor prin inițiative locale.
Selectarea la sursă are o infleunță pozitivă asupra mediului înconjurător și a bugetului unităților administrativ teritoriale.

Cu spijinul aparatului tehnic al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Managementul Deșeurilor Teleorman s-au desfășurat campanii de conștientizare și informare a populației, privind selectarea la sursă pe cele trei fracții: deșeuri reziduale, deșeuri reciclabile și deșeuri biodegradabile. Campaniile s-au desfășurat în perioada 1 iunie – 2 iulie și au fost primite cu interes de locuitorii comunelor. Practic, prin aceste campanii, cetățenii au fost instruiți cu privire la conținutul fiecărei fracții de deșeuri colectată în recipiente separate. Totodată au fost înmânate grafice de colectare pe cele trei fracții cu precizarea zilelor de colectare a fiecăreia.

Prin OUG 74/2018 care modifică legile 211/2011 și 249/2015, precum și OUG 196/2005 s-a instituit pentru perioada 2019-2022 ținte de deviere de la depozitare a deșeurilor deosebit de mobilizatoare.
În acest context inițiativa celor doi primari, precum și a celor cincizeci și șase de autorități publice locale, de a implementa instrumentul economic ʺplatește pentru cât arunciʺ se înscrie în prevederile legale având drept scop asigurarea unei dezvoltări durabile a localităților și a unui mediu de viață cât mai sănătos pentru generațiile viitoare.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite