Connect with us

Sport

Rusia a învins Canada la Mondialul de hochei pe gheață pentru juniori

Published

on

Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă pentru juniori sub 20 de ani a programat, la Vancouver, în Canada, ultima etapă din faza grupelor.
Selecționata Rusiei s-a impus în fața gazdelor din Canada, în meci derby, cu scorul de 2-1. Elevii antrenorului Valeri Bragin au egalat scorul în prima treime, prin Denisenko, în superioritate. Glass maculase tabela după numai două minute de joc, în favoarea Frunzei de Arțar.

În repriza a treia, Stien a marcat golul victorios, astfel că Rusia a câștigat grupa cu maximum de puncte, 12.

Într-un derby al celeilalte jumătăți de tablou, SUA a învins Finlanda cu 4-1.

În sferturile de finală, împerecherea echipelor este următoarea:

Rusia – Slovacia
Suedia – Elveția
Canada – Finlanda
SUA – Cehia

Meciurile vor avea loc în noaptea de 2 spre 3 ianuarie.

Diseară, la ora 20.00, are loc Winter Classic-ul din NHL, liga profesionistă nord-americană. Vor juca pe stadion, în aer liber, Chicago Blackhawks și Boston Bruins.

În precedentul meci din grupe, Rusia a învins Elveția cu 7-4, spectatorii din tribune fiind martorii unui moment mai puțin întâlnit pe patinoare.  Prima perioadă a fost câștigată de elvețieni cu 2-1, după care rușii au revenit și au egalat. Un prim moment-cheie s-a petrecut în minutul 16:55 al reprizei de mijloc, când Samorukov a pierdut un puc, iar Lehmann a sprintat spre poarta adversă. Același Samorukov l-a agățat cu crosa, dar atacantul elvețian a continuat faza. Samorukov l-a mai busculat odată pe hocheistul advers, iar arbitrii au dictat reluare video. S-a luat o decizie mai puțin întâlnită, cei din Țara Cantoanelor beneficiind de două șuturi de penalitate consecutiv. Portarul Tarasov a fost însă imbatabil, așa că l-a blocat prima dată pe Lehmann, apoi pe Kurashev, iar tabela a rămas 3-3.

În startul reprizei a treia, rușii au marcat în inferioritate pentru 4-3, iar apoi au zburdat până la final de meci, obținând a treia victorie consecutivă.

Phillip Kurashev, cel care a ratat al doilea șut de penalitate, este fiul unui fost internațional sovietic, Konstantin Kurashev, care a reprezentat reprezentat URSS la Universiada din 1985 și a jucat pentru naționalele unionale de juniori U18 și U20. Kurashev a fost draftat de Chicago Blackhawks, pentru care evoluează în NHL.
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Două săli de sport din Roșiorii de Vede intră în reabilitare

Published

on

By

Două săli de sport din Roșiorii de Vede, construite în 2003 și 2004, au fost incluse în Programul național de construcții de interes public sau social, subprogramul “Săli de sport”, derulat de Ministerul Dezvoltării prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Cele două construcții au nevoie de reparații atât la interior cât si la exterior din cauza degradarilor survenite în timp, dar și de modernizări astfel încât competițiile sportive să se desfășoare în condiții corespunzătoare.

Pentru sala de sport din strada Republicii nr.1, de lângă stadionul municipal, procedura este ceva mai avansată în sensul că a fost aprobată documentația și principalii indicatori tehnico- economici ai investiției cu o valoare estimata la aproape 710.000 euro, din care, de la bugetul local al municipiului se suportă o sumă modică de aproape 800 de euro. Reabilitarea exterioară presupune refacerea în totalitate a acoperișului și tencuielilor ce include termo și hidroizolație, se înlocuiește tâmplăria exterioară unde este cazul, se reface trotuarul și rampa pentru persoane cu dizabilități. La interior se amenajează un nou grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilități, se înlocuiesc obiectele sanitare și pardoselile, se reface suprafața de joc, se dotează corespunzător sala de sport și vestiarele.

În ceea ce privește obiectivul de investiții ” Reabilitare și modernizare sală de sport, strada Renașterii”, aflată în incinta Liceului Anghel Saligny,  consiliul local a aprobat, în ședința de ieri, nota conceptuală și predarea amplasamentului către CNI care va demara procedura de achiziție pentru contractarea serviciilor de proiectare.

T.C.

 

Continue Reading

Sport

Claudia Pană a debutat în echipa națională de senioare

Published

on

Jucătoarea de fotbal Claudia Pană (foto) a fost selecționată în premieră la echipa națională de fotbal feminin a României, care a participat la un turneu amical, în China.

Tricolorele au pierdut în semifinală contra Coreei de Sud, cu 3-0, iar în finala mică au fost învinse de Nigeria cu 4-1.

Claudia Pană, mezina lotului, a fost introdusă pe final, în ambele partide. Ea este actualmente legitimată la campioana națională Olimpia Universitatea Cluj-Napoca, dar este formată și descoperită de către Universitatea Alexandria, echipă unde a evoluat în turul de campionat.

Claudia Pană este născută în județul Olt, la Drăgănești-Olt.

Continue Reading

Sport

CSM Alexandria a învins CS Agronomia

Published

on

Baschetbalistele de la CSM Alexandria s-au impus, pe teren propriu, în fața celor de la CS Agronomia București, cu scorul de 60-54, într-un meci contând pentru Liga Națională.

Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Mihaela Mihai, care a reușit 17 puncte și 4 pase decisive.

Clasamentul competiției arată astfel:

1. CS Rapid Bucuresti 9/7 25
2. CSU CSM Oradea 11/4 25
3. CS Municipal Targu Mures 9/5 23
4. ACS KSE Tg. Secuiesc 6/9 21
5. CS Municipal Alexandria 3/12 18
6. CS Agronomia Bucuresti 2/13 17
Continue Reading

Cele mai citite