Connect with us

Actualitate

Roșiorenii sunt revoltați că autoritățile măcelăresc teii de pe domeniul public

Published

on

Imaginea hidoasă a unor tei viguroși din Roșiorii de Vede după ce au fost măcelăriți de administrația locală a revoltat o mulțime de cetățeni. Unii au mers mai departe de vorbe și au cerut explicații autorităților, iar răspunsurile sunt de-a dreptul revoltătoare. Masacrul asupra copacilor, numit toaletare, a fost comandat de Primăria municipiului Roșiorii de Vede și executat de societatea consiliului local Urbis Serv Construct chiar în preajma sărbătorilor de iarnă. De ce să tai în plină iarnă niște copaci sănătoși? Pentru că se poate!! Așa explica Primăria Roșiorii de Vede în ultimul răspuns transmis unei petiționare din care cităm ” În cazul în care există vreun arbore care poate periclita integritatea oamenilor ce se află în zonă, acesta poate fi chiar tăiat complet, fără ca Primăria să se justifice în fața dumneavoastră. Deoarece este al doilea răspuns ce vi se transmite având același subiect de sesizare, vă comunicăm că încă la o a treia sesizare nu vom mai da răspuns.” Adică, de ce să se justifice autoritatea locală în fața cetățeanului din banii căruia se plătesc aceste lucrări? Logic, nu?

Cât de periculos poate fi un tei care într-o zi de vară, poate filtra 4.000-5.000 mc de aer, din care consumă aproximativ 9 kg dioxid de carbon și produce 6-7 kg oxigen. Sub coroana teiului temperatura aerului este mai mică cu 3-4 grade C, afirmă specialiștii, ca să nu mai vorbim de florile sale cu efecte terapeutice.

Nici Garda de Mediu nu s-a implicat prea tare în această problemă sesizată de unii cetățeni pentru că alții au contat mai mult, adică cei care își parchează mașinile în acea zonă, iar daca se rupe o creangă le poate avaria. Este ca în povestea cu drobul de sare, cade sau nu cade.

În timp ce roșioreanului nemulțumit i se oferă motivații de genul “au fost plantați haotic de locatarii din zonă, în urmă cu 20 de ani, fără avizul primăriei, alți cetățeni  au cerut să fie tăiați sau nu a venit nimeni să protesteze în timpul operațiunii”, când vine vorba despre Ministerul Mediului răspunsul este ceva mai nuanțat, adică ” s-a executat o toaletare prin reducerea coroanei cu 50-60 cm deasupra ramificațiilor principale”, ca așa au dorit locatarii din preajma și pe deasupra, “este iarnă, iar în cazul unor fenomene meteo specifice crengile teilor puteau să producă distrugeri la autoturismele parcate în acea zonă, iar vinovat ar fi fost Primaria”

Un argument care a cântărit destul de mult la reacția Gărzii de mediu a fost acela că în zona respectivă se lucrează la reabilitarea spațiilor verzi în cadrul proiectului ” Verde în cartierele municipiului Roșiorii de Vede- Regenerare urbană a spațiilor degradate situate între blocurile de locuințe” , proiect finanțat din fonduri europene, care are toate avizele și autorizațiile. Nu știm însă ce părere are UE despre tăierea unor copaci sănătoși ca să facem alei de beton și să plantam panseluțe.

Pentru astfel de motive și altele la fel de puerile au fost măcelăriți zeci de copaci din diferite zone ale orașului, dar cel mai grav este modul în care autoritățile locale comunică, cum îi tratează pe unii comparativ cu alții, ca să nu mai vorbim de atitudinea ostila față de cei care îi deranjează pe teme incomode sau devin prea insistenți. Dar, cetățenii au și ei drepturi, iar unul dintre ele este acela de a respira aer curat și pentru asta am interzis fumatul în spații publice nu și tăierea copacilor.

T.C.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Un teleorman fara penali!

  18/02/2020 at 04:13

  Foarte bun articolul dumneavoastra.
  Intrucit la Comisariatul General exista de o saptamina un nou comisar general cereti un punct de vedere de la acesta, pe adresa cabinet@gnm.ro.
  Nu uitati sa amintiti de faptul ca: doamna comisar sef Horumba Gabriela Sanda ( nascuta Radulescu) este nepoata domnului Radulescu Ion-Director Executiv APM Teleorman.De la aceste doua persoane, nascute in Rosiorii de Vede te-ai astepta sa tina cu,, mediul,, !( Sau cum se spune pe la noi in Teleorman nu tin cu casa, tin cu ursul!
  Daca vizitati site-ul CNAS o sa vedeti cui i se spunea in tinerete( i se spune si acum, de fapt),, Tudorache securistu,,!.
  Iar nepoata a fost sefa la UTC la facultatea de imbunatatiri funciare!

  • Omul bun

   19/02/2020 at 12:38

   Intradevar este vorba de Decizia nr.434/23.04.2015-Nr.DJ/1121/19.05.2015, emisa pentru Radulescu Ion-director executiv in cadrul agentiei pentru protectia mediului teleorman-dosar fond de retea R370160-Nume conspirativ atribuit:,, Tudorache,,!Pacat, parea un om onorabil!Iar relatia de rudenie cu comisara sefa de gnm este de notorietate publica! Asta da nepotism!Curat-murdar!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite