Connect with us

Actualitate

Reacția Judecătoriei Alexandria în urma articolului despre toaletele insalubre de la Tribunalul Teleorman

Published

on

În urma articolului despre starea deplorabilă în care se află toaletele din incinta Tribunalului Teleorman, publicat în urmă cu două zile, Judecătoria Alexandria, instituție ce funcționează în aceeași clădire ne-a transmis câteva precizări în legătură cu acest subiect, cu rugămintea de a le publica. Deși în articol nu se face referire la Judecătoria Alexandria, vă prezentăm, integral, punctul de vedere al instituției.

C ă t r e,
Conducerea Ziarului Contrapunct

În urma publicării aricolului „Ce spune preşedintele Tribunalului Teleorman despre privata instituţiei?”, vă rugăm să publicaţi următorul punct de vedere al Judecătoriei Alexandria:

1. Pentru a fi evitate eventuale confuzii, Judecătoria Alexandria şi Tribunalul Teleorman sunt două instituţii distincte din punct de vedere al competenţelor legale, al organizării şi al conducerii.
2. Judecătoria Alexandria nu deţine un buget propriu, fiind o instanţă fără personalitate juridică (art. 38 alin. 1 din Legea nr. 304/2004).
3. Judecătoria Alexandria se află în subordinea administrativ-organizatorică a Tribunalului Teleorman, inclusiv din punct de vedere al bugetului.
4. Atât Judecătoria Alexandria, cât şi Tribunalul Teleorman îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi clădire, ceea ce poate duce la confuzii între cele două instituţii.
5. Mandatul preşedintelui Judecătoriei Alexandria a început în data de 01.01.2018.
6. În perioada martie-aprilie 2018, Judecătoria Alexandria a efectuat demersuri către Tribunalul Teleorman şi către alte instituţii ierarhic superioare pentru rezolvarea situaţiei toaletelor destinate publicului aflate la parterul clădirii, însă problema nu s-a putut rezolva din cauza lipsei fondurilor băneşti pentru astfel de investiţii.
7. Prin adresa administrativă din data de 16 aprilie 2018, Tribunalul Teleorman a comunicat Judecătoriei Alexandria că, începând cu aceeaşi dată (16.04.2018), toaletele destintate publicului de la parterul clădirii trec în administrarea Tribunalului Teleorman.
8. Deci, în prezent, toaletele la care faceţi referire în articol nu mai sunt în administrarea Judecătoriei Alexandria ci, începând cu data de 16.04.2018, sunt în administrarea Tribunalului Teleorman.

Cu stimă,

Preşedintele Judecătoriei Alexandria
Cosmin Radu Mitroi

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite