Connect with us

Actualitate

Raluca Fedeleș, vicepreședinte CJ Teleorman, declarație de presă despre amânarea unei initiațive în beneficiul elevilor din mediul rural

Published

on

Având în vedere începutul anului școlar, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman, am inițiat un proiect de hotărâre pentru sprijinirea elevilor din mediu rural.
Concret, propunerea mea are la bază descurajarea abandonului școlar, pe motiv că familia nu dispune de resurse financiare, și, totodată, susținerea copiilor care, deși au potențial, nu își pot cumpăra rechizitele și materialele necesare cursurilor școlare.

Proiectul propus de mine constă în achiziționarea acestor materiale didactice, esențiale pentru accesul la educație, din bugetul propriu al Consiliului Județean Teleorman.
Inițiativa mea a fost blocată de funcționari publici din Consiliul Județean, executanți fideli ai indicațiilor președintelui Adrian Gidea, care, la rândul său, cu o atitudine potrivită mai degrabă poeziei “Cățeluș cu părul creț”, se jură că nu a ajuns la el acest proiect, până în acest moment.
Probabil s-a pierdut printre contractele semnate cu firmele de casă, altfel nu îmi explic cum i-a “scăpat”.

Potrivit legislației în vigoare, OUG nr. 57/2019, art. 173 alin. (1) lit. d), Consiliul Județean Teleorman poate susține financiar, din bugetul propriu, acest ajutor pentru elevii defavorizați.
Din păcate, dorința mea de a oferi sprijin copiilor care abia dacă au ce să pună pe masă, s-a lovit de tot felul de piedici.
M-am lovit de obstacole administrative și amânări fără un fundament real, ce vor avea drept rezultat faptul că acest proiect de hotărâre nu va putea fi inițiat la timp.

Nu este prima dată când se tergiversează luarea unor astfel de decizii, când vine vorba despre proiectele de hotărâre inițiate de consilierii județeni PNL, însă, de această dată, acțiunile președintelui Consiliului Județean Teleorman și ale funcționarilor fideli ordinelor de partid mi se par de un cinism greu de tolerat.

Este vorba despre copiii din județul nostru, care nu au posibilitatea să își procure singuri materialele didactice și care au nevoie de o mână de ajutor.
Este trist, cinic și revoltător.

Vicepreședinte al CJ Teleorman, Raluca Fedeleș

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite