Connect with us

Actualitate

Programul manifestărilor de 1 decembrie, la Alexandria

Published

on

Aflat printre organizatorii tradiționali ai manifestărilor desfășurate cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Consiliul Județean Teleorman invită teleormănenii să participe duminică, 1 decembrie 2019, la toate manifestările omagiale din programul dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României, cel mai important eveniment și primul care deschide un nou secol de existență pentru națiunea română.

Cu această ocazie, în municipiul reședință de județ va avea loc un ceremonial public militar și religios, care va marca împlinirea a 101 ani de la făurirea României Mari.

Evenimentul va fi organizat duminică, 1 decembrie 2019, în Alexandria, începând cu orele 10.00, la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial.

Solemnitatea publică va debuta cu prezentarea onorului de către detașamentul de onoare și intonarea imnului național, va continua cu o slujbă religioasă și alocuțiuni ale oficialităților, urmate de depuneri de coroane și jerbe de flori.

Special pentru iubitorii folclorului românesc, Grupul “Burnasul” va susține un microrecital de cântece patriotice, dedicat aniversării Zilei Naționale a României.

Parada militară va încheia prima parte a manifestărilor omagiale, spre delectarea și bucuria tuturor celor prezenți.

După amiază, de la ora 16.00, teleormănenii sunt invitați la Concertul extraordinar „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, organizat de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.

Seara va fi încheiată tradițional, într-o notă de sacralitate și sobrietate, printr-un ceremonial militar fastuos de retragere cu torțe, care se va desfășura începând cu ora 1900.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite