Connect with us
Publicitate Electorala

Actualitate

Programul de voluntariat „Salvator din pasiune” a fost reluat!

Published

on

Începând cu 01 iunie 2021, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman relansează tinerilor teleormăneni provocarea de a se înscrise în programul de voluntariat „Salvator din Pasiune” și de a participa alături de pompierii militari profesioniști la misiunile de protejare a vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător .
ℹ Demersul are la bază beneficiile activităților de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializat în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.
🤝 În perioada activității desfășurate în cadrul inspectoratului, voluntarii vor dobândi cunoștințele necesare acordării primului ajutor medical de urgență, vor urma cursuri de specializare în cadrul centrelor de formare ale I.G.S.U., iar ulterior vor încadra autospecialele SMURD alături de pompierii profesioniști.
De asemenea, voluntarii vor fi implicați în activitățile desfășurate de serviciile profesioniste pentru situații de urgență, astfel:
✅ participarea la promovarea campaniilor de conștientizare a populației derulate la nivelul I.G.S.U. prin distribuirea de ghiduri și pliante;
✅ participarea la activități de instruire și educare preventivă a populației;
✅ completarea echipajelor de intervenție la misiunile de asigurare a măsurilor specifice din competență, fără grad ridicat de risc;
✅ sprijin în activități de promovare a instituției, pe timpul organizării activităților de tip Porți Deschise sau Sărbătorirea Zilelor Armei.
Activitatea de recrutare (primire candidați, furnizarea cererilor de înscriere și a acordurilor parentale doritorilor, primirea dosarelor candidaților, verificarea și analiza acestora) se va face la sediul ISU „A. D. Ghica” Teleorman (adresa: Str. Carpați, nr. 7, Alexandria).
Informații suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la slt. Pomojnicu Roxana – Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, tel. 0247/311113, int. 27111.

Continue Reading
Advertisement Publicitate Electorala
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite