Connect with us

Actualitate

Primarii liberali acuză conducerea ADI Managementul Deșeurilor că a încercat să majoreze tariful la gunoi într-o ședință nestatutară

Published

on

Comunicat de presă

Marți, 22 decembrie, Adunarea Generală a Asociației Managementul Deșeurilor Teleorman a fost convocată, în mod nestatutar. Astfel, membrii asociației intercomunitare ADI au fost convocați de către directorul executiv al asociației, deși acesta nu avea respectiva calitate. Mai mult, directorul și-a permis să semneze documente, în numele președintelui de Consiliu Județean, Adrian Gâdea, care a agreeat tacit această procedură, chiar dacă președintele CJ nu avea calitatea necesară pentru a convoca o astfel de ședință, în lipsa fostului președinte al asociației, care a demisionat (Florin Piper).

În consecință, majoritatea reprezentanților de UAT-uri, și-anume primarii, nu au fost de acord ca Adrian Gâdea să prezideze ședința, votând “împotrivă”.

Informăm, astfel, opinia publică, cetățenii județului Teleorman, plătitori de taxe și impozite, că în respectiva ședință convocată pe repede înainte, se intenționa, de fapt, adoptarea hotărârii privind noile tarife majorate pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor din județ, calculate pe fiecare persoană, în funcție de indicele de inflație, fără a se mai ține cont că până la încheierea perioadei în care este instituită starea de alertă, NU se operează majorări de tarife la serviciile publice. Totodată în noile prețuri propuse se regăsesc și contribuții ale persoanelor fizice și juridice pentru a nu știu câta oară pentru construirea celulei 2 de depozitare de la Mavrodin, care până acum a fost cauza majorărilor anterioare către populație, deși construirea acesteia este în sarcina operatorului.

Astfel, pentru beneficiarii din mediul rural, unde se colectează doar rezidual și reciclabil, noul tarif majorat propus este de 6,16 lei/persoană/lună, cu TVA inclus.
Tot pentru beneficiarii din mediul rural, unde se colectează rezidual, reciclabil și biodegradabil, tariful majorat propus este de 5,12 lei/ persoană/lună, cu TVA.

Totodată, în mediul urban, unde se colectează rezidual, reciclabil și biodegradabil, tariful majorat propus de către inițiatorii hotărârii este de 11,65 lei/persoană/lună, cu TVA inclus.

Așadar, intenția inițiatorilor era aceea de a majora tarifele, începând din luna ianuarie 2021, fără a mai ține cont de situația actuală. Drept pentru care, primarii PNL și majoritatea celor prezenți la ședința convocată nestatutar au cerut convocarea ședinței în luna ianuarie a anului viitor, pentru ca în fiecare comunitate să aibă loc, conform legii, dezbateri publice pe această temă de interes general.

Grupul primarilor PNL din județul Teleorman

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite