Connect with us

Actualitate

Primăria Roșiori împrumută un milion de lei să cofinanțeze două proiecte europene

Published

on

Cofinanțarea  proiectelor “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” și ” O abordare inovatoare pentru promovarea patrimoniului cultural/natural în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria”, aflate în derulare au nevoie de cofinanțare și acoperirea cheltuielilor neeligibile. Ambele proiecte au primit finanțare europeană, dar partea de cofinanțare ce revine beneficiarului și o serie de cheltuieli neeligibile însumează peste un million de lei, mai exact, 1 018 171 lei.

Cea mai mare parte din sumă este destinată proiectului “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” în valoare totală de peste 4 milioane de lei, din care autoritatea locală suportă 975 424 lei. Proiectul cu bulgarii de la Gorna Oryahovitza are nevoie de 42 747 și , astfel, partea de cofinanțare a celor două proiecte depășeste un million de lei ce nu pot fi asigurați din surse proprii ale comunității locale.

Pentru a dispune de suma necesară realizării acestor proiecte, Primăria Roșiorii de Vede va contracta un împrumut,  rambursabil în  zece ani, de la Trezoreria Statului, bani proveniți din contul genenal cu venituri din privatizare.

La finalul acestor proiecte, șapte zone din cartierele municipiului vor arăta complet diferit, iar clădirea Centrului Cultural va fi reabilitată aici urmând să fie amenajat un muzeu virtual dotat cu aparatură 3D.

Teodora Ciofalcă

 

 

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite