Connect with us

Actualitate

Primăria Roșiori împrumută un milion de lei să cofinanțeze două proiecte europene

Published

on

Cofinanțarea  proiectelor “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” și ” O abordare inovatoare pentru promovarea patrimoniului cultural/natural în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria”, aflate în derulare au nevoie de cofinanțare și acoperirea cheltuielilor neeligibile. Ambele proiecte au primit finanțare europeană, dar partea de cofinanțare ce revine beneficiarului și o serie de cheltuieli neeligibile însumează peste un million de lei, mai exact, 1 018 171 lei.

Cea mai mare parte din sumă este destinată proiectului “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” în valoare totală de peste 4 milioane de lei, din care autoritatea locală suportă 975 424 lei. Proiectul cu bulgarii de la Gorna Oryahovitza are nevoie de 42 747 și , astfel, partea de cofinanțare a celor două proiecte depășeste un million de lei ce nu pot fi asigurați din surse proprii ale comunității locale.

Pentru a dispune de suma necesară realizării acestor proiecte, Primăria Roșiorii de Vede va contracta un împrumut,  rambursabil în  zece ani, de la Trezoreria Statului, bani proveniți din contul genenal cu venituri din privatizare.

La finalul acestor proiecte, șapte zone din cartierele municipiului vor arăta complet diferit, iar clădirea Centrului Cultural va fi reabilitată aici urmând să fie amenajat un muzeu virtual dotat cu aparatură 3D.

Teodora Ciofalcă

 

 

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite