Connect with us

Administratie

Primăria Alexandria a scos funcționarii la curățenie

Published

on

Comunicat de presă

Primaria Alexandria a desfășurat ieri, 25.02.2021, o amplă acțiune de ecologizare a zonelor limitrofe din Municipiul Alexandria.
Compartimentul Protecția Mediului din cadrul Primăriei Alexandria a solicitat sprijinul unicului operator de salubritate, S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L., în vederea punerii la dispoziție a unei mașini, pentru preluarea și transportul către depozitul ecologic de la Mavrodin a sacilor cu deșeuri, care au rezultat în urma colectării.

Acțiunea a fost susținută de 80 de persoane, funționari din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Victor Drăgușin, de serviciile publice și societățile Consiliului Local Alexandria.

Zonele vizate în vederea ecologizării au fost următoarele:
– Zona de capăt a str. Dr. Stâncă, pe partea dreaptă mergând spre Pasarela peste Râul Vedea;
– Zona Izvor-Pasarela peste Râul Vedea;
– Zona de centură Alexandria-Poroschia;
– Zona platformei pentru depozitarea deșeurilor de grajd (centura Alexandria-Poroschia);
– Zona de capăt stada Agricultori (centura Alexandria-Poroschia).

În urma campaniei de ecologizare, realizată în data de 25.02.2021, au rezultat următoarele cantități de deșeuri:
– 4920 kg. deșeuri reziduale;
– 350 kg. deșeuri selectibile.

Vă asigurăm că se vor organiza acțiuni frecvente de verificare privind depozitarea necontrolată a deșeurilor, de către cetățenii iresponsabili față de normele privind igiena mediului înconjurător, și vor fi aplicate totodată sancțiuni contravenționale, conform prevederilor legale în vigoare. Mai mult, Primăria Alexandria solicită sprijinul tuturor cetățenilor care sunt disponibili să se alăture acestor acțiuni, în vederea participării la viitoarele campanii de ecologizare, care vor fi organizate de către instituțiile abilitate cu atribuții în protejarea mediului înconjurător.

Vă rugăm să semnalați la DISPECERAT – 0800.801.986 (apel gratuit) orice posibilă încălcare a legii, de către concetățenii care își aruncă gunoiul în proximitatea zonelor de locuit.

Administratie

Circ provocat în primăria Gălăteni de finul fostului primar

Published

on

Vineri 5 aprilie, Matei Ionel Ninel Savu, finul fostului primar George Cernea, s-a prezentat la primăria comunei Gălăteni cu o cerere, prin care solicita o adeverință pentru fratele acestuia, dorind să-l ia în spațiu( conform înscrisurilor din adeverință). (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

COMUNICAT DE PRESĂ cu privire la semnarea contractului de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădiri rezidențiale multifamiliale, blocuri V4, V5, V6, V7 în municipiul Alexandria”

Published

on

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria, a semnat contractul de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădiri rezidențiale multifamiliale, blocuri V4, V5, V6, V7 în municipiul Alexandria”, finanțat prin P.N.R.R., Componenta C5 – Valul Renovării. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite