Connect with us

Actualitate

Plata pensiilor prin poștă începe pe 9 ianuarie

Published

on

Poșta Română întârzie cu încă două zile plata pensiilor pe luna ianuarie, față de data stabilita de Casa Naționala de Pensii, între 07- 18 ianuarie 2019, deși în mod normal plățile se fac între 1-15 ale fiecărei luni. Poștașii încep să aducă pensiile teleormănenilor abia de miercuri, 9 ianuarie, dar spun că vor lucra și sâmbată, 12 ianuarie, ca să mai recupereze o zi de întârziere.

Referitor la motivele acestor întârzieri la plata pensiilor către beneficiarii care își primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Română SA, Casa județeană de Pensii Teleorman ne-a transmis că “viramentele către Poșta Română au fost efectuate în data de 4 ianuarie 2019, potrivit Convenției încheiate între CNPP și modul în care se efectuează plata prin factorii poștali tine de organizarea interna”.

Cu alte cuvinte, Poșta Română se organizează mai greu, iar pensionarii nu au decât să aștepte, cuminți, să le bată poștașul în poartă. De fapt, aceștia sunt singurii pensionari afectați de decalajele intervenite la început de an, pentru că în cazul celor care primesc pensia în conturi bancare se respectă termenul de alimentare a conturilor.

“În cursul anului viramentele se efectuează cu 3 zile anterioare zilei de 1 ale fiecărei luni. Având în vedere faptul că în conformitate cu prevederile Legii Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat și a Legii Finanțelor Publice nr 500/2002, a fost necesară despărțirea anilor bugetari 2018 și 2019, prin efectuarea viramentelor de pensii pentru luna ianuarie începând cu primele zile ale anului 2019”, precizează Casa județeană de Pensii Teleorman care consideră “că această decalare este o situație normală ce va fi repetată în fiecare an”.

Teodora Ciofalcă

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite