Connect with us

Actualitate

Peste 90% din personalul din serviciile rezidențiale și peste 77% din beneficiarii adulți și copii care au optat pentru vaccinul anti-COVID-19 s-au imunizat, de la începutul campaniei

Published

on

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a realizat o centralizare a datelor primite de la Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, privind situația vaccinării anti-COVID-19 din serviciile de tip rezidențial (atât pentru adulți, cât și pentru copii) aferentă perioadei 01.01.2021-18.04.2021.

În acest context, datele oficiale arată că 5193 de persoane care lucrează în serviciile rezidențiale pentru copii aflate în subordinea DGASPC-urilor, reprezentând 92,98% din personalul care a solicitat imunizarea, s-au vaccinat deja.
De asemenea, 1646 de copii cu vârsta de peste 16 ani s-au vaccinat în perioada amintită anterior. Aceștia reprezintă 77,35% din numărul total de solicitanți.

În privința personalului din centrele rezidențiale pentru adulții cu dizabilități din subordinea DGASPC-urilor, 6648 de persoane, reprezentând 95,08% din cei care au optat pentru vaccinare, s-au imunizat în perioada de la începutul campaniei și până în 18 aprilie 2021.

Un număr de 13431 de persoane cu dizabilități din centrele rezidențiale, reprezentând 93,24% din solicitanții care au optat pentru vaccin, s-au imunizat deja până la data de 18 aprilie.
Datele centralizate indică că există interes pentru vaccinare în cadrul serviciilor rezidențiale pentru adulți și copii. Speranța noastră este ca ritmul de vaccinare să crească pentru a putea facilita un nivel ridicat de protecție atât a personalului, cât și a celor care se află, din postura de beneficiari, în centre.

Mai multe informații privind situația vaccinărilor în centrele de tip rezidențial aflate în subordinea DGASPC-urilor, pot fi găsite accesând următorul link: http://andpdca.gov.ro/w/wp-content/uploads/2021/04/Date-site-info-COVID-si-vaccinare-19-aprilie-2021.pdf
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții va pune la dispoziția opiniei publice date actualizate privind vaccinarea, din două în două săptămâni, acestea putând fi identificate pe site-ul instituției la adresa: http://andpdca.gov.ro/w/info-covid-19-2/

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite