Connect with us

Actualitate

Parchetul General ar putea face lumină în cazul dispariției de la Coșoteni, declară senatorul Eugen Pîrvulescu

Published

on

După ani de zile în care autoritățile statului au mimat, în mare parte, găsirea minorilor sau a tinerilor dați dispăruți, cazul Caracal, căruia i s-a atribuit și o miză politică și cu impact electoral, întrucât privește siguranța cetățeanului, a stârnit Parchetul General să facă verificări la toate parchetele din ţară care au avut în lucru dosare cu dispariții de persoane și lipsire de libertate, în ultimii 10 ani.

Procurorul General interimar, Bogdan Licu, a susținut, marți, 17 septembrie, într-o declarație publică, faptul că în urma consecințelor nefaste ale cazului Caracal, acesta va fi “cel mai amplu control din istoria Ministerului Public”. Să sperăm că va avea și efectul scontat și nu va fi realizat doar pentru imaginea instituției, aflată într-un declin nemaiîntâlnit în istoria Parchetului General. 

Potrivit acestuia, Ministerul Public a dispus încă din luna august a.c., ca  toate parchetele din ţară să fie verificate în privința cazurilor cu lipsiri de libertate, înregistrate în ultimii 10 ani, fiind vizate aici și cauzele în care s-au înregistrat plângeri în urma unor dispariții de persoane, chiar dacă sunt în conexitate cu alte fapte.

Aceste verificări ale soluțiilor date în respectivele dosare instrumentate în ultimii 10 ani, ar trebui finalizate, potrivit procurorului general, până pe 1 octombrie, pentru a se cunoaște aspectul legalității și al temeiniciei soluțiilor dispuse.

În consecință, ne așteptăm să se facă lumină și în cazul de la Coșoteni, semnalat în urmă cu peste 7 ani, și lăsat în beznă de anchetatori, prin a fi abandonate căutările unei tinere ce a fost dată dispărute, la vârsta de 21 de ani, deși existau indicii că a fost răpită în pădurea dintre Coșoteni și Roșiorii de Vede, pe timp de zi, în timp ce aceasta se îndrepta spre casă, în localitatea Coșoteni.

Chiar martorii au susținut că tânăra a fost bruscată, trasă de păr și băgată cu forța într-o mașină, anchetatorii au preferat să închidă dosarul înainte de a uza de toate instrumentale legale pentru a face verificările și căutările care se impuneau, în găsirea fetei dispărute, preferând să închidă dosarul.

Am convingerea că în urma verificărilor pe care le vor face reprezentanții Parchetului General la parchetele din Teleorman, părinții tinerei dispărute vor putea spera din nou că-și vor găsi fiica în viață, după atâta amar de timp, dacă se va dispune redeschiderea dosarului și dacă vor apărea noi probe.

Personal, în calitatea de senator de Teleorman, cât și de părinte, am făcut demersuri la organele statului abilitate și competente să reanalizeze acest caz și să fie luate măsurile care se impun în rezolvarea acestuia cu promptitudine și profesionalism, pentru găsirea tinerei din Coșoteni, întrucât siguranța și integritatea copiilor noștri este mai presus de orice și trebuie apărate cu orice preț.

 

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite