Actualitate
Pacienți asigurați, tratați cu indiferență la medicul de familie

După o perioadă de repaus forțat timp de o lună și jumătate sau mai mult, unii angajați întorși la muncă odată cu încetarea stării de urgentă care au avut probleme de sănătate s-au adresat, cum era și firesc, medicului de familie. Un pacient aflat în această situație a avut parte de un tratament cu totul special din partea medicului Nicolina M. Preocupată mai mult de propria persoană decât de sănătatea pacienților pe care îi are înscriși în lista sa, doctorița refuză să le acorde asistență medicală pe motiv că nu au fost actualizate în sistem datele celor care au fost în șomaj tehnic. Ce legatură au datele din sistem cu suferința unui pacient asigurat aflat în criză renală și ce rol are medicul de familie în această situație?
Am încercat să aflăm de la instituțiile abilitate despre ce actualizări este vorba, dar medicul șef al Casei județene de Asigurări de Sănătate Teleorman a refuzat să discute cu noi daca nu îi spune președintele instutiei că poate să vorbească. La DSP Teleorman, directorul instituției a fost mult mai cooperant, confirmând bănuiala noastră ca medicul de familie a gestionat în mod greșit această situație și nu are nici o justificare pentru refuzul de a le acorda asistentă medicală pacienților săi, indiferent de statutul lor, dar mai ales în cazul celor asigurați.
Singurul deranj al doctorei a fost acela de a-i recomanda, verbal, să meargă acasă, să bea niște ceai și să stea în pat, eventual să revină la cabinet peste o lună. După o astfel de reacție, pacientul nu a avut altceva de făcut decât să meargă la un cabinet privat pentru investigații și tratament, pe banii lui și așa destul de puțini, în timp ce de contribuțiile sale la sistemul public de sănătate beneficiază alții. Din păcate, în această sițuatie au fost și alți pacienți, dupa cum a lăsat să se înteleagă chiar medicul de familie, care a recunoscut că are o problema cu cei aflați în șomaj tehnic. Fără un certificat medical acești oameni își pot pierde locurile de muncă dacă nu găsesc înțelegere la angajator.
Cu o asemenea abordare și atitudine a medicului de familie față de pacient, se explică și aglomerările de la Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor unde cei mai mulți oameni preferă să meargă dacă au o problemă de sănătate. Dincolo de acest caz specific, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți dintre medicii de familie au grijă de pacienții lor, îi tratează cu respect și răbdare.
T.C.
Actualitate
Investițiile Guvernului în comunități – motorul dezvoltării locale

COMUNICAT DE PRESĂ
Organizația Municipală PSD Alexandria evidențiază contribuția semnificativă a Guvernului României în implementarea unorpolitici publice eficiente, concretizate prininvestiții strategice care susțin dezvoltareadurabilă a municipiului și răspund direct nevoilor identificate la nivel local.
Datorită unei viziuni coerente de guvernareși a implementării responsabile a programuluinațional de investiții, municipiul Alexandria beneficiază astăzi de modernizări semnificativeîn infrastructura educațională, sanitară șisocială.
Printre proiectele aflate în derulare sau dejafinalizate se numără reabilitarea și dotarea maimultor unități de învățământ, construcția uneicreșe moderne, precum și investiții esențiale înSănătate pentru a oferi servicii medicale de calitate pentru cetățeni. De asemenea, s-au făcutpași importanți în digitalizarea administrațieipublice și în sprijinirea mediului de afacerilocal, contribuind astfel la crearea de locuri de muncă stabile.
Un accent deosebit este pus pe sprijinireafamiliilor tinere și crearea de oportunități realepentru tineri. Programele guvernamentalededicate accesului la educație de calitate,locuințe pentru tineri, precum și amenajarea de spații de joacă, zone de recreere și accesul la activități culturale și de divertisment, menite săîmbunătățească calitatea vieții tinerelor familiiși să încurajeze implicarea acestora în viațacomunității, demonstrează că dezvoltareacomunităților începe cu încrederea în viitorullor. PSD Alexandria consideră că tinerii trebuiesă aibă șansa de a construi un viitor aici, acasă, în Alexandria.
Toate aceste realizări sunt rezultatul uneicolaborări eficiente între autoritățile locale șicentrale, precum și al unei guvernări dedicate, care pune în centrul politicilor sale omul șicomunitatea.
Ne exprimăm angajamentul de a continua peacest drum al dezvoltării durabile, cu respect față de cetățeni și cu încredere că Alexandria poate deveni un exemplu de bună practică la nivel național.
Actualitate
„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
-
Actualitate4 săptămâni ago
Un medic caută colegi la SJU Alexandria – 7 posturi de asistente medicale vor fi scoase la concurs
-
Administratie5 zile ago
Primarul din Videle promovează tinerii interpreți de ziua orașului Pe scenă vor evolua doar tineri cântăreți teleormăneni
-
accident3 săptămâni ago
Dubă răsturnată la Prunaru: 7 persoane implicate
-
accident4 săptămâni ago
Accident rutier cu victime la Roșiori
-
Actualitate3 săptămâni ago
Acțiunea „SPEED” în județul Teleorman Viteza excesivă – un pericol real pe drumurile publice
-
accident3 săptămâni ago
Accident dramatic în Prunaru: 6 persoane implicate
-
Administratie3 săptămâni ago
Guvernul dă liber primăriilor de orașe și comune la împrumuturi cu plafoane nelimitate Peste 7000 de proiecte cu probleme la cofinanțare sau cheltuieli neeligibile
-
Actualitate4 săptămâni ago
Tânăr acuzat de cruzime asupra animalelor
Catrinoiu Liliana
20/05/2020 at 15:59
Medicul de familie a fost in acesta perioada cel mai aproape de pacient si a acoperit si suplinit chiar si asistenta medicala a ambulatoriului de secialitate care a fost inchis, a spitalelor care refuzau internarile. Eu cred ca medicul de familie a apreciat corect starea pacientului, iar daca el a preferat cabinetul particular e optiunea lui.
Catrinoiu Liliana
20/05/2020 at 16:02
nici un medic de familie nu si-a tratat cu indiferenta pacientii! medici de familie chiar au fost in prima linie si s-au expus riscurilor, mai mult decat orice alta specialitate! Titlul e tendentios!