Connect with us

Actualitate

Organizația PSD Teleorman, nestatutară !?- declarație de presă a senatorului PNL, Eugen Pîrvulescu

Published

on

„Fitilul” lui Dragnea, Codrin Ștefănescu, ar vrea să arunce partidul în aer cu mâna încarceratului, determinându-l pe acesta să conteste în instanță alegerile interne din PSD, după ce a rămas fără funcția politică de secretar general. Cel puțin aceasta poate fi o ipoteză care ar explica și demersul de contestare a congresului extraordinar făcut de Dragnea, după ce Viorica Dăncilă s-a dispensat de supușii acestuia.

Ceea ce uită cei doi este tocmai prevederea din statutul partidului, potrivit căreia cei care au de ispășit o pedeapsă cu executare, își pierd de drept calitatea de membru al partidului, indiferent de funcția politică pe care o ocupau până la momentul condamnării.

O tentativă disperată și din fașă amortizată de instanța de judecată care  a admis cererea PSD de înregistrare a modificărilor la Statutul partidului decise la Congresul din 29 iunie și, totodată, a respins cele două cereri de intervenţie făcute de avocatul lui Dragnea, dintre care una viza anularea alegerii Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor la Congresul PSD, în funcţiile de preşedinte, respectiv de secretar general al PSD, iar cealaltă se referea la modul nestatutar în care a fost aleasă conducerea PSD Teleorman.

Practic, acest dublu demers întărește părerea că PSD e în degringoladă și incapabil de a mai guverna, fiind  focusat doar pe luptele interne pentru putere în partid, în ciuda unei aparente stări de acalmie.

Totodată, se poate pune fireasca întrebare dacă organizația PSD Teleorman mai este constituită statutar, după Conferința județeană în care și-a ales conducerea pe modelul comunist omul și locul, fără a mai exista o competiție internă, ceea ce și Dragnea reclamă în una dintre intervențiile sale.

În atare situație și într-o asemenea stare de incertitudine care domnește în PSD, consider, în calitatea pe care o am de președinte al PNL Teleorman, că e vremea ca partidele din opoziție să-și asume preluarea Guvernării pentru a salva țara dintr-un iminent dezastru. PNL prin vocea președintelui Orban, a anunțat că își va asuma să guverneze după formarea unei majorități care să trimită acasă Guvernul Dăncilă.

E timpul să avem parte de normalitate prin politici sănătoase și constructive pentru cetățeni, nu pentru bunăstarea unor clici de partid.

 

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite