Connect with us

Politica

Oaspeți de seamă la București în aceste zile

Published

on

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Colegiul Comisarilor participă la lansarea oficială a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Aceștia se vor afla la București în perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca începerea oficială a mandatului de 6 luni preluat de la Guvernul Austriei. Astăzi va avea loc un concert de deschidere începând cu ora 20.00, iar președintele Juncker va ține un discurs cu această ocazie, la fel ca și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Alți vorbitori vor fi Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

În data de 11 ianuarie, președintele Comisiei Europene va avea întâlniri bilaterale cu Klaus Iohannis, președintele României, și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă după cum urmează:

10:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Klaus Iohannis, președintele României, la Palatul Cotroceni.

12:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, la Palatul Victoria.

Agenda vizitei include și întâlniri cu Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Senatului, și cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu președintele României și cu prim-ministrul României, pentru a discuta despre prioritățile Președinției române. Printre principalele priorități ale președinției române la Consiliul Uniunii Europene se numără reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni, securitatea Uniunii Europene sau politica de extindere a forului suprastatal.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite