Connect with us

Politica

Oaspeți de seamă la București în aceste zile

Published

on

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Colegiul Comisarilor participă la lansarea oficială a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Aceștia se vor afla la București în perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca începerea oficială a mandatului de 6 luni preluat de la Guvernul Austriei. Astăzi va avea loc un concert de deschidere începând cu ora 20.00, iar președintele Juncker va ține un discurs cu această ocazie, la fel ca și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Alți vorbitori vor fi Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

În data de 11 ianuarie, președintele Comisiei Europene va avea întâlniri bilaterale cu Klaus Iohannis, președintele României, și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă după cum urmează:

10:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Klaus Iohannis, președintele României, la Palatul Cotroceni.

12:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, la Palatul Victoria.

Agenda vizitei include și întâlniri cu Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Senatului, și cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu președintele României și cu prim-ministrul României, pentru a discuta despre prioritățile Președinției române. Printre principalele priorități ale președinției române la Consiliul Uniunii Europene se numără reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni, securitatea Uniunii Europene sau politica de extindere a forului suprastatal.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica

Organizația PNL Roșiorii de Vede, a realizat un mare fâs la alegeri

Published

on

Alegerile s-au încheiat și vitejii se victimizează. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adevărul iese la suprafață în Năsturelu

Published

on

Primarul din Năsturelu ,Dănuț-Florin Cristea se confruntă la nivel de comună cu o problemă. (mai mult…)

Continue Reading

Administratie

Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman alături de echipa sa, și-au depus candidaturile

Published

on

Vineri, 26 aprilie, , Adrian- Ionuț Gâdea și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, susținut de colegii din echipa PSD Teleorman. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite