Connect with us

Actualitate

O roșioreancă încearcă de 10 ani să intre în posesia actul de proprietate al imobilului cumpărat de la primărie

Published

on

Doamna Maria M. este roșioreancă și a locuit, împreună cu familia, vreme de 45 de ani cu chirie  într-un imobil naționalizat. În 2005 a cumpărat locuința aflată într-o curte comună unde se află mai multe imobile închiriate de municipalitate. A fost încheiat un precontract de vânzare – cumpărare în care este specificat obiectul contractului , “vânzare – cumpărare imobil cu destinația locuintă compus din: locuință și anexe gospodărești  cu suprafață utila(…), teren curte, folosit în indiviziune cu ceilalți proprietari, în suprafață (..), suprafața totală de teren corespunzătoare imobilului ( teren curte și teren ocupat de construcții) este de 884 mp.” La următoarele puncte sunt specificate prețul, condițiile de plată, drept de folosință, predarea – primirea imobilului și termenul în care trebuie efectuată transmiterea proprietății, adică 15 zile de la data achitării.

Cumpăratorul, Maria M. s-a achitat de toate obligațiile contractuale, doar că vânzătorul,  Primăria Roșiorii de Vede, după ce și-a încasat banii nu a mai făcut ce prevăzuse în precontract, adică proces verbal de predare- primire și contract de vânzare – cumpărare în formă autentică, la notar, chiar dacă aceste cheltuieli erau suportate de cumpărator. Cert este ca actul care reprezintă dovada proprietății nu a fost emis nici acum.

Anul trecut, Maria M. solicită în instanta o hotărâre care să tină loc de act autentic de vânzare cumpărare a imobilului în care sunt specificate toate datele prevăzute în precontract, doar că acum reprezentanții Primăriei Roșiorii de Vede nu recunosc și dreptul de proprietate asupra terenului specificat în documente, susținand că doamna a cumpărat doar casa, nu și terenul, iar ieșirea din indiviziune nu se poate face în aceste condiții. De fapt, se contrazic singuri sau la Primăria Roșiorii de Vede nu știe stânga ce face dreapta și invers pentru că aceeași instituiție eliberează două adeverințe, una în 2014 în care se menționează că ” în perioada următoare se vor continua procedurile pentru întocmirea contractului în formă autentică, intabularea și dezmembrarea imobilului necesitând o perioada mai mare de timp”.

Atât de mare a fost perioada încât în noiembrie 2017, la solicitarea proprietarei, Primăria Roșiorii de Vede eliberează o alta adeverință în care scrie foarte clar că aceasta a achitat integral contravaloarea imobilului ( casă naționalizata + teren aferent) conform precontractului. Între timp s-au mai gândit și au decis că nu a cumpărat și terenul, iar hotărarea judecătoreasca legiferează doar dreptul de proprietate asupra imobilului, conform afirmațiilor viceprimarul municipiului Roșiorii de Vede, la care Maria M. a fost în audiență zilele trecute.

Doar că la doar o zi după “verdictul clar” al viceprimarului, exprimat public în ședința Consiliului local, Direcția Impozite și Taxe încasează de la Maria M. impozit pe clădire și impozit pe teren, același teren pe care spun ca nu l-a cumpărat. Cine greșeste în acest caz și cine are dreptate va decide, din nou, instanța dar lipsa de comunicare între departamente și bâlbâiala  autorităților au pus pe drumuri niște oameni timp de 10 ani, iar povestea nu s-a sfârșit.

Teodora Ciofalcă

 

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite