Connect with us

Actualitate

Numărul porcilor uciși, în Teleorman, a depăsit 5500 și se omoară în continuare

Published

on

Peste 5000 de porci au fost uciși preventiv din cauza pestei porcine africane, mai precis 5554. Până acum, în județul Teleorman au fost confirmate 213 focare, dar virusul se extinde cu rapiditate. Astăzi a început măcelul suinelor și la Viișoara. Laboratorul Național de referință pentru Pesta Porcină Africană  a confirmat prezența virusului acestei boli în probele prelevate de la cadavre de porc domestic din 7 exploatații non-profesionale situate în satul Viișoara, comuna Viișoara.

În urma confirmării diagnosticului prin Buletinele de Analiza emise de IDSA și existentei suspiciunii de PPA în alte exploatații non-profesionale din aceeași localitate, s-a dispus măsura uciderii preventive a suinelor din satul Viișoara, comuna Viișoara începând cu data de 30.07.2019, ca urmare a unei analize de risc întreprinsă de către specialiștii epidemiologi ai DSVSA Teleorman.

DSVSA Teleorman solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse de autorități, având în vedere consecințele economice grave generate de apariția acestei boli. Orice suspiciune de boala trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA vor fi despăgubiți de stat în condițiile prevăzute în legislație.

Se tot anunță măsuri de prevenire a răspândirii virusului, dar apar tot timpul focare noi. În acest ritm, până la Crăciun nu va mai fi picior de porc prin Teleorman.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite