Connect with us

Actualitate

Noi cazuri de pestă porcină confirmate în localitățile Gostavățu și Stoenești din județul Olt

Published

on

Prefectul județului Olt, Angela Nicolae, a convocat, în ședință, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Olt ca urmare confirmării a 5 cazuri de Pestă Porcină Africană (PPA) în localitățile Gostavățu și Stoenești.

În calitate de preşedinte al Unităţii Locale de Decizie Olt, prefectul județului a supus aprobării membrilor CLCB Planurile de măsuri pentru controlul PPA în exploataţiile din localităţile mai sus menționate şi a dispus transmiterea de urgenţă a acestora către unităţile locale de sprijin de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Planurile aprobate stabilesc zonele de restricţie, protecţie şi supraveghere precum şi măsurile de restricţie pentru mişcarea animalelor în acele zone.

În total, de la începutul anului 2019, în județul Olt au fost înregistrate 32 de focare de PPA (din care un focar stins la Şerbăneşti).
Pentru combaterea bolii au fost ucise 1069 capete suine în gospodăriile populației.

Până la această dată a fost despăgubit un singur proprietar (focar din comuna Șerbănești, închis în data de 13 mai 2019), valoarea plății fiind de 7370 lei. Pentru restul proprietarilor din Cilieni și Gostavățu, unde acțiunea de ucidere a porcilor s-a încheiat recent, urmează să se acorde, în cel mai scurt timp, despăgubiri.

Autoritățile fac apel la  populație să înregistreze porcii în baza națională de date pentru a putea beneficia de despăgubiri în cazul apariției bolii.

De asemenea, roagă cetățenii ca orice suspiciune de boală să fie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Olt sau autorităţilor locale.

Actualitate

𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 ,,𝐄𝐮𝐫𝐨𝐩𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐓𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢’’ 𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐧𝐬 𝐥𝐚 Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite