Connect with us

Eveniment

Misiuni ale jandarmilor olteni de asigurare a … jocurilor pentru copii

Published

on

Luna copiilor este abia la început, iar jandarmii  am sărbătorit-o și duminică, 6 iunie, în Parcul Tineretului din municipiul Slatina. Copii și mămici, angajate ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, împreună cu angajate și copiii acestora de la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt au format echipe care s-au bucurat de timp petrecut în aer liber.

Sub egida ”MAI activi, MAI sănătoși”, copii cu vârste începând de la 3 ani și până la 10 ani au format echipe cu mămicile lor dovedind că fiecare dintre ei poate fi cel mai bun. Fiecare membru al echipei a învățat sau si-a amintit de jocuri demult uitate, dar și din cele mai actuale, au descoperit emoția primului joc de șotron sau încrederea dată de echipă.
Toți copiii au încheiat jocurile fericiți și recompensați pentru provocarea la care au fost invitați să participe.

Această activitate face parte din seria celor desfășurate împreună cu reprezentați ai Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, prima având ca temă ”Jandarmeria în culori”, la începutul lunii aprilie, când copiii din cadrul Secției de Arte și Meșteșuguri au realizat lucrări impresionante despre jandarmi și tehnica folosită în misiuni.

Pentru ca jocul în natură este important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, această acțiune de promovare a mișcării fizice în aer liber va continua și cu alte activități care să pună în valoare necesitatea unei vieți active și sănătoase.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Guvernul a adoptat calendarul electoral din 9 iunie 2024

Published

on

Cei cu vize de flotant de 6 luni, trebuie să solicite primarului, înscrierea în Registrul electoral, cu 45 de zile înainte de 9 iunie.
Conform calendarului aprobat luni, de către executiv, pe 12 martie începe perioada electorală. Cel târziu pe data de 16 martie 2024 vor fi desemnați judecătorii din BEC și va fi stabilit modelul listei electorale permanente, a celei speciale, a celei suplimentare și a modelului buletinului de vot. În data de 19 martie începe perioada de depunere la BEC a protocoalelor de constituire a alianțelor electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European. Cel mai târziu în data de 21 martie vor fi stabilite modelul ștampilelor și modelul timbrului autocolant. Cel mai târziu până la data de 10 aprilie, se vor depune cererile de înscriere în listele electorale speciale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, adică cetățenii cu drept de vot ai statelor membre UE, altele decât România, care au domiciliul sau reședința în România.
Până pe data de 15 aprilie, vor fi desemnați președinții birourilor electorale de circumscripție și locțiitorii acestora. 25 aprilie este data când se va încheia perioada de înregistrare a alianțelor electorale la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale. Cetățenii cu drept de vot care și-au stabilit reședința de mai mult de 6 luni înaintea datei scrutinului, vor depune la primar, cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, adică pe 25 aprilie, solicitările de înscriere în Registrul electoral cu adresa de reședință.
Data de 30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.
În data de 10 mai va începe campania electorală și se va încheia pe 8 iunie la ora 7.00.
Procesul de votare va începe pe 9 iunie la ora 7.00 și se va încheia la ora 22.00.

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă – ITM Teleorman

Published

on

În perioada 07.02.2024-31.07.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, sub coordonoarea Inspecţiei Muncii, desfăşoară campania SLIC pentru anul 2024, privind accidentele de muncă, viziune „zero accidente de muncă”. Inspecţia Muncii, în calitatea sa de membru SLIC, are atribuţii şi responsabilităţi în participarea la toate acțiunile organizate de Comisia Europeană pentru realizarea schimbului de informaţii între specialiştii Statelor membre. Această campanie își propune o viziune ”zero accidente de muncă” și se desfășoară în cadrul strategiei UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă 2021-2027: ”Securitatea și sănătatea în muncă într-o lume a muncii în schimbare”.
Protejarea persoanelor împotriva riscurilor privind securitatea și sănătatea în muncă este un element-cheie pentru asigurarea unor condiții de muncă decente și durabile pentru toți lucrătorii.
Existența unor condiții de muncă sigure și sănătoase este o condiție prealabilă pentru o forță de muncă sănătoasă și productivă. Nimeni nu ar trebui să sufere de pe urma unor boli sau accidente legate de locul de muncă. Acesta este, de asemenea, un aspect important atât al sustenabilității, cât și al competitivității economiei UE.
În spațiul UE, sectoarele construcțiilor, transportului și depozitării, industriei prelucrătoare și agriculturii, silviculturii și pescuitului au reprezentat împreună aproximativ două treimi (63,1 %) din totalul accidentelor de muncă mortale și peste două cincimi (44,1 %) din totalul accidentelor de muncă cu incapacitate temporară de muncă din 2020. În 2020, peste o cincime (21,5 %) din totalul accidentelor de muncă mortale din UE au avut loc în sectorul construcțiilor, în timp ce în industria prelucrătoare s-a înregistrat următoarea cea mai mare pondere – (15,2 %). Pe lângă sectoarele economice citate mai sus, sectorul transporturilor și depozitării (15,0 %) și cel al agriculturii, silviculturii și pescuitului (11,4 %) au fost de asemenea sectoare economice pentru care s-au înregistrat cote de două cifre din numărul total de accidente mortale.
Pe lângă sănătate și bunăstare, există argumente economice solide pentru un nivel ridicat de protecție a lucrătorilor. Accidentele de muncă și bolile profesionale reprezintă un cost de peste 3,3 % din PIB pe an pentru economia UE.
Obiectivele campaniei sunt următoarele:
• Extinderea cunoștințelor privind modul de cercetare a accidentelor de muncă, atât în ceea ce îi privește pe angajatori, servicii externe de prevenire și protecție, etc. cât și în ceea ce îi privește pe inspectorii de muncă;
• Identificarea corectă și eliminarea cauzelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale;
• Creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile legate de accidentele de muncă și de bolile profesionale, prin:
• furnizarea de informații sectoriale specifice destinate în principal întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), întrucât acestea angajează majoritatea lucrătorilor din UE și se confruntă adesea cu obstacole mai mari în ceea ce privește asigurarea securității și sănătății în muncă;
• furnizarea de îndrumări, în special pentru întreprinderile mici si mijlocii, cu privire la modalitățile de cercetare a evenimentelor, subliniind metodologia de stabilire a cauzei accidentului de muncă;
• implicarea lucrătorilor și a reprezentanților acestora în activitatea de cercetare a accidentelor de muncă, precum și la măsurile de prevenire ulterioare care urmează să fie adoptate;
• schimbul de bune practici.
• Aplicarea corespunzătoare a legislației în vigoare.
Această campanie își propune o viziune ”zero accidente de muncă” și se desfășoară în cadrul strategiei UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă 2021-2027: ”Securitatea și sănătatea în muncă într-o lume a muncii în schimbare”.
Întrucât trebuie depuse toate eforturile pentru a reduce cât mai mult posibil decesele la locul de muncă, Comitetul Înalților Funcționari Publici pentru Inspecția Muncii a decis să organizeze Campania din 2023-2024 privind accidentele de muncă „Îmbunătățirea prevenirii accidentelor de muncă”, menită să consolideze cultura prevenirii, atât în cadrul organizațiilor, cât și în rândul lucrătorilor individuali, în conformitate cu o abordare de tip „viziune zero” în ceea ce privește decesele la locul de muncă în UE.
În perioada martie – iunie 2024, ITM Teleorman va efectua verificări, la societăți din sectorul economic ”Agricultură și silvicultură” care au avut în ultimii ani accidente de muncă.

Inspector șef,
ITM Teleorman
Dr.ing. Emil-Viorel Ciobanu

Continue Reading

Cele mai citite