Connect with us

Actualitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut noi consultări cu reprezentanții confederațiilor sindicale privind salarizarea și sistemul public de pensii

Published

on

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit joi cu reprezentanții confederațiilor sindicale, temele discutate vizând salarizarea din sectorul public și sistemul public de pensii.

Raluca Turcan a cerut partenerilor sociali să formuleze propuneri tehnice privind corectarea Legii salarizării, acordarea sporurilor și modificările necesare în sistemul public de pensii, astfel încât noua lege să fie sustenabilă.

De altfel, demnitarul a dat asigurări că tema sporurilor este subiectul unei analize riguroase și că eventualele modificări vor fi atent fundamentate.
”Nu susțin abordările heirupiste, deciziile luate de azi pe mâine, pentru că în felul acesta riscăm să îi afectăm pe cei care muncesc și merită sporurile. Sporurile sunt o sursă de venit și pentru angajații cu salariu minim sau cu venituri mici, dar și pentru cei cu salarii foarte mari. Am gândit câteva principii, care țin de o plafonare, o periere, o reajustare a unora și o reierarhizare a salarizării. Cred că unele sporuri trebuie să fie tăiate, dar avem nevoie și de propunerile dumneavoastră pentru a fundamenta o poziție finală pe care ulterior să o putem discuta”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

În ceea ce privește sistemul public de pensii, s-a discutat despre procesul de evaluare anunțat de MMPS. În acest context, Raluca Turcan a explicat că sunt peste 200.000 de dosare de pensie în fomat letric, care trebuie introduse în sistemul electronic, iar pentru acest demers a început deja discuțiile cu alte instituții din coordonarea MMPS în vederea transferării de personal către casele de pensii.

”Cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență vreau să angajăm oameni pe perioadă determinată, să obținem bani pentru soft și echipamente și să intensificăm toată activitatea, astfel încât într-un interval de un an, un an și jumătate să închidem acest proces. În paralel, vreau să finalizăm noua lege a pensiilor și să ajungem la o formulă sustenabilă financiar.”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca discuțiile cu partenerii sociali să continue sectorial, pentru a putea fi analizat specificul fiecărui domeniu de activitate.

Actualitate

Primăria Orbeasca, văzută ca sursă de ,, combinații,,?

Published

on

Un om de afaceri, din Lăceni, așa cum este cunoscut Marian Necșuțu, candidează la primăria Orbeasca. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 583 de ani de la prima sa atestare documentară

Published

on

Cu această ocazie, Consiliul Județean Teleorman invită toți cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi Zilei Județului Teleorman, în perioada 11-14 mai. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

COMUNICAT DE PRESĂ

Published

on

ADI MDTR – ASOCIAȚIA DE DEZVOLTAREA INTERCOMUNITARĂ MANAGEMENUL DEȘEURILOR TELEORMAN în parteneriat cu Instituția Prefectului Teleorman, alături operatorii SC POLARIS M HOLDING SRL și ECO SUD SA, au dat startul campaniei ,,TELEORMAN JUDEȚ CURAT 2024”. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite