Connect with us

Actualitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a avut noi consultări cu reprezentanții confederațiilor sindicale privind salarizarea și sistemul public de pensii

Published

on

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, s-a întâlnit joi cu reprezentanții confederațiilor sindicale, temele discutate vizând salarizarea din sectorul public și sistemul public de pensii.

Raluca Turcan a cerut partenerilor sociali să formuleze propuneri tehnice privind corectarea Legii salarizării, acordarea sporurilor și modificările necesare în sistemul public de pensii, astfel încât noua lege să fie sustenabilă.

De altfel, demnitarul a dat asigurări că tema sporurilor este subiectul unei analize riguroase și că eventualele modificări vor fi atent fundamentate.
”Nu susțin abordările heirupiste, deciziile luate de azi pe mâine, pentru că în felul acesta riscăm să îi afectăm pe cei care muncesc și merită sporurile. Sporurile sunt o sursă de venit și pentru angajații cu salariu minim sau cu venituri mici, dar și pentru cei cu salarii foarte mari. Am gândit câteva principii, care țin de o plafonare, o periere, o reajustare a unora și o reierarhizare a salarizării. Cred că unele sporuri trebuie să fie tăiate, dar avem nevoie și de propunerile dumneavoastră pentru a fundamenta o poziție finală pe care ulterior să o putem discuta”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

În ceea ce privește sistemul public de pensii, s-a discutat despre procesul de evaluare anunțat de MMPS. În acest context, Raluca Turcan a explicat că sunt peste 200.000 de dosare de pensie în fomat letric, care trebuie introduse în sistemul electronic, iar pentru acest demers a început deja discuțiile cu alte instituții din coordonarea MMPS în vederea transferării de personal către casele de pensii.

”Cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență vreau să angajăm oameni pe perioadă determinată, să obținem bani pentru soft și echipamente și să intensificăm toată activitatea, astfel încât într-un interval de un an, un an și jumătate să închidem acest proces. În paralel, vreau să finalizăm noua lege a pensiilor și să ajungem la o formulă sustenabilă financiar.”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, în cadrul întâlnirii s-a convenit ca discuțiile cu partenerii sociali să continue sectorial, pentru a putea fi analizat specificul fiecărui domeniu de activitate.

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite