Connect with us

Actualitate

Migrația forței de muncă specializate dă coșmaruri guvernanților

Published

on

În Constituție dreptul la muncă este garantat, nu condiționat, așa cum vrea ministrul Finanțelor, în cazul absolvenților de studii superioare.
Reacția europarlamentarului liberal, Rareș Bogdan, referitor la afirmația făcută de ministrul Teodorovici, potrivit căreia studenții care învață în România trebuie să fie obligați să rămână în țară, a fost pragmatică și punctuală.
Probabil că ministrul a dat uitării tocmai Tratatul prin care, noi, că țară, acceptăm mobilitatea forței de muncă. Prin urmare, dacă dorim cu atâta ardoare să ne ținem tinerii în țară, atunci să le oferim condiții decente și în care promovările să se facă pe merit, nu pe pile. Trebuie să promovăm un sistem de valori bazat pe competențe și pregătire, și stimulat cu salarii adecvate pregătirii și performanțelor profesionale. Se vrea acest lucru? Ei bine, realitatea arată că nu se vrea decât suprimarea valorilor și promovarea non-valorilor legate ombilical de decidentul politic.
De aceea, consider că se impune însănătoșirea grabnică a României și pe piața muncii pentru ca tinerii pregătiți să nu mai fie nevoiți să-și părăsească țara și chiar familiile, emigrând în spațiul european. Avem nevoie ca de aer de valori pentru a reconstrui societatea modernă.

Senator PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite