Connect with us

Actualitate

,,Marathon-ul Reciclării”- Cum reciclăm corect?, o campanie susținută de ADI Managementul Deșeurilor Teleorman

Published

on

STICLELE DE VIN
✔️ se pot recicla.
Ținând cont că majoritatea sticlelor de vin sunt făcute din sticlă, acestea se pot recicla cu ușurință.
Totuși este necesar să golim în întregime recipientul – de preferat să îl clătim și să îl lăsăm la scurs, cu gura sticlei în jos. Astfel, ne putem asigura că înăuntru nu mai rămân impurități.
Este indicat să punem dopul de plută separat și să nu îl lăsăm în sticlă atunci când o trimitem spre reciclare.
Sticla este un produs 100% natural (realizat din nisip de cuarț, calcar și sodă calcinată), durabil, inert și inactiv biologic (nu afectează în vreun fel calitățile și proprietățile produsului conținut). De asemenea, sticla poate fi reciclată prin topire, la infinit, fără a-și pierde proprietățile.

GHIVECELE DIN PLASTIC
❌ nu se pot recicla
Din păcate, ghivecele din plastic, pe care le cumpărăm cu flori sau răsaduri, nu se pot recicla.
Ghivecele din plastic negre sunt vopsite cu cerneluri de carbon care nu pot fi descompuse cu ușurință.
Acestea sunt făcute, de fapt, din plastic de unică folosință, care are nevoie de până la aproximativ 450 de ani pentru a se descompune.
Deoarece sunt derivate din hidrocarburi din combustibili fosili, nu sunt nici biodegradabile.
În plus, pentru a putea fi reciclate, acestea trebuie să fie:
• decontaminate;
• separate pe culori și densitate;
Ținând cont de faptul că nu pot fi reciclate cu ușurință, cel mai bine este să le returnăm producătorilor de flori pentru a fi refolosite, astfel încurajând un ciclu de viață mai lung.

PIXURILE
❌ nu se pot recicla
Pixurile și markerele sunt dificil de reciclat, deoarece sunt mici și sunt produse din diferite metale, materiale plastice și substanțe chimice. Poate părea o cantitate mică de deșeuri, dar ținând cont de numărul mare de pixuri pe care îl folosim într-o viață, se ajunge la o cantitate considerabilă.
Pixurile nu se pot trimite spre reciclare în coșurile normale pentru plastic, deoarece conțin bucăți de metal, precum și resturi de cerneală.
Ca și opțiune, puteți folosi stiloul sau pixul reîncărcabil sau clasicele creioane din lemn. Creioanele, față de pixuri, în special cele confecționate din lemn netratat, se pot recicla cu ușurință

AMBALAJUL DE UNT
❌ nu se poate recicla
Ambalajele de unt sunt, în marea lor majoritate, formate dintr-un amestec de hârtie, folie și/sau plastic, ceea ce face ca acestea să fie greu de reciclat, deoarece elementele componente nu se pot separa.
De asemenea, fiind dintr-un mix de materiale, printre care și plastic și aluminiu, acest tip de ambalaj nici nu se poate composta.

Actualitate

Bărbat reținut pentru părăsirea locului accidentului și vătămare corporală

Published

on

By

La data de 10 martie, în jurul orei 08:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Videle au fost sesizați de un cetățean că, pe DN 503, în localitatea Blejești, un autoturism condus de un bărbat de 21 de ani din comuna Siliștea, județul Teleorman, ar fi acroșat un minor de 14 ani, pieton pe partea stângă a carosabilului.

După producerea incidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără a informa poliția sau procurorul. Ca urmare, minorul a suferit răni ușoare și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Pe baza probelor administrate, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle, autoritățile au dispus reținerea bărbatului, care a fost internat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Olt.

Cercetările continuă pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale accidentului și identificarea tuturor elementelor implicate în acest caz.

Continue Reading

Actualitate

Sistemul e-Sigur aduce siguranță pe drumurile din Teleorman

Published

on

By

Din luna martie, Teleormanul implementează sistemul e-Sigur pentru a îmbunătăți siguranța pe drumurile locale. Astăzi, 13 martie, polițiștii din regiune au început monitorizarea traficului folosind radare mobile amplasate în zonele cu risc ridicat, sancționând contravențiile. Înregistrările sunt analizate rapid, iar sancțiunile sunt comunicate direct către cei vinovați. Această măsură eficientă ajută la reducerea accidentelor și la crearea unui mediu de trafic mai sigur.

Conduceți responsabil!

Continue Reading

Actualitate

Femeie reținută pentru tâlhărie calificată

Published

on

By


Ieri, 4 martie, polițiștii din Secția 4 Poliție Craiova au
reținut pentru 24 de ore o femeie de 61 de ani, din comuna Brateiu (județul Sibiu), bănuită că a săvârșit fapte de tâlhărie calificată. Incidentul a fost raportat inițial pe 12 ianuarie, când o femeie de 80 de ani din Craiova a sesizat poliția că, în timp ce se afla pe Bulevardul Dacia, două persoane au profitat de momentul de neatenție pentru a-i sustrage 700 de lei.

Investigațiile au scos la iveală că suspecta, alături de o adolescentă de 13 ani, ambele din comuna Brateiu, ar fi intervenit în acel incident: adolescenta ar fi preluat 700 de lei, iar femeia de 61 de ani a împins-o pe bătrână pentru a-i facilita acțiunea, banii ajungând ulterior în posesia acesteia.

Suspecta, care s-a sustrăzut inițial de la cercetări, a fost depistată în Craiova și condusă la sediul poliției pentru audieri. Conform probelor administrate sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, femeia a fost reținută pentru 24 de ore și va fi prezentată astăzi autorităților, cu propuneri de arestare preventivă.

Acest caz subliniază gravitatea faptei și importanța protejării persoanelor vulnerabile, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele incidentului.

Continue Reading

Cele mai citite