Connect with us

Politica

Mara Calista- raport de deputat

Published

on

Mara Calista își încheie primul mandat de deputat  cu un bilanț consistent al activității sale din plenul Parlamentului, dar și în cadrul celor două Comisii de specialitate în care a activat timp de patru ani. A inițiat și susținut proiecte legislative care vizează protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, drepturile femeilor, protecția victimelor violenței domestice, interzicerea și pedepsirea oricărei forme de hărțuire, combaterea violenței cibernetice, îngrijirea și educarea timpurie a copiilor din familiile active, acordarea unui pachet trusou pentru nou- născuți, înființarea de grădinițe și creșe în instituții, declararea natalității ca program de interes național. Multe dintre aceste proiecte s-au materializat, altele sunt încă în procedură parlamentară.

De-a lungul celor patru ani de mandat, tânara deputată liberală, Mara Calista, a avut 68 de intervenții de la tribuna Camerei Deputaților, a inițiat 129 de propuneri legislative, din care 36 au fost promulgate legi, a formulat 31 de întrebări și interpelari adresate ministerelor, despre probleme și situații semnalate de cetățeni, atât în scris cât și în cadrul audiențelor de la biroul parlamentar.

Concentrată pe problemele categoriilor vulnerabile și ale copiilor în mod special, Mara Calista, în calitate de membru al unei comisii speciale de anchetă înființată în acest an, s-a implicat în soluționarea situației sutelor de copii dispăruți din România contribuind la strategia de combatere a traficului de persoane și la inițierea unor măsuri legislative care să ducă la stoparea acestui fenomen,  tratat cu superficialitate de instituțiile publice din România.

T.C.

 

 

Administratie

La primăria Scurtu Mare, oala acoperită nu dă în foc

Published

on

Scurtu Mare este o comună teleormăneană cu 1344 de locuitori. În campania electorală din 2020, primarul în funcție a suferit un AVC dar locuitorii i-au mai dat girul la cârma comunei încă 4 ani, ajungând la al treilea mandat. (mai mult…)

Continue Reading

PNL

Vera Mitran va fi numită prefect de Teleorman

Published

on

PNL Teleorman, a ales cine îl va înlocui în funcția de prefect pe Haralambie Epure.

(mai mult…)

Continue Reading

PNL

,,Din păcate, din cauza corupției și a incompetenței unora, județul bate pasul pe loc de 34 de ani.,,- interviu cu președintele interimar al PNL Teleorman

Published

on

La începutul lunii februarie, în urma demisiei senatorului Pîrvulescu, șefia PNL Teleorman a fost preluată de deputatul Daniel Constantin. Acesta a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu, pentru a ne informa despre viitoarele acțiuni ale PNL Teleorman în perioada ce urmează, până la alegerile din 9 iunie.: (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite