Connect with us

Actualitate

Mara Calista- proiecte legislative pentru a stimula creșterea natalității în România.

Published

on

În lipsa unei educații adecvate și a unui sprijin concret, gradul natalității din România va scădea din ce în ce mai mult, iar acest lucru are un impact negativ asupra vieții noastre, a tuturor
În anul 2017 s-au înregistrat cele mai puține nașteri din ultima jumătate de secol. Paradoxal, județul Buzău deține recordul, negativ din păcate, al numărului de mame minore din România.
Vreau să trag un semnal de alarmă foarte puternic asupra situației dramatice cu care se confruntă din ce în ce mai multe județe ale țării: abandonul copiilor nou-născuți de către mamele tinere, multe dintre ele sub 18 ani. Din păcate, pe fondul unei lipse a educației sexuale ce este, de cele mai multe ori, considerată un subiect tabu, România se confruntă cu o problemă ce ar trebui să fie considerată de interes național!
Știu că niciodată cu o floare nu se face primăvară, cu atât mai mult cu cât primăvara în acestă situație înseamnă un pachet de măsuri ce au ca scop direct îmbunătățirea pe termen lung a situației sociale, însă sper ca prin inițiativa mea legislativă prin care statul oferă un trusou în valoare de 700 de lei tuturor nou-născuților să reușim să mai reducem din gradul foarte mare al abandonului micuților la naștere. Este un pas mic, dar este un pas înainte!
Așa cum vă spuneam, este primul dintr-o serie de proiecte legislative pe care le am în lucru pentru a stimula creșterea natalității în România.
Familia este stâlpul de bază al unei societăți trainice, iar dacă nu suntem capabili să ajutăm familiile tinere, societatea nu poate avea un viitor.
Mara Calista,
Deputat PNL

Actualitate

Încep înscrierile pentru „Femeia Antreprenor” 2024

Published

on

Înscrierile pentru ediția din acest an a programului „Femeia Antreprenor” vor începe pe data de 30 iulie, la ora 10, şi vor fi deschise timp de 45 de zile. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Noua lege. Chelnerii și vânzătorii obligați să verifice buletinul consumatorilor pentru achiziționarea de tutun, alcool și energizante

Published

on

Klaus Iohannis a promulgat vineri o lege care impune chelnerilor și vânzătorilor să verifice actele de identitate ale clienților înainte de a vinde băuturi energizante, produse din tutun sau alcool. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Veniturile din surse neidentificabile, impozitate din iulie cu 70%

Published

on

Din iulie 2024, organele fiscale pot emite decizii de impunere prin care să impoziteze cu 70%, față de doar 16% acum, veniturile din surse neidentificabile. (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite