Connect with us

Actualitate

Mănăstirea Pantocrator bucură de sărbători copiii din Drăgănești Vlașca

Published

on

Probabil cea mai iubită sărbătoare la creștini este Crăciunul, ziua aceasta semnificând nașterea lui Isus Hristos. Pe lângă însemnătatea religioasă a acestei zile, sărbătorile de iarnă sunt marcate prin obiceiuri și tradiții. Bucuria oamenilor se regăsește în bradul împodobit, în colinde, în cozonaci, în darurile oferite celor dragi.
La Drăgănești Vlașca, 350 de elevi ai Școlii Gimnaziale din localitate s-au adunat la Mănăstirea Pantocrator unde, Părintele Sebastian, stareț al mănăstirii și-a dorit să aducă un zâmbet pe fețele micuțe și îmbujorate de ger ale copiilor. Însoțiți de cadrele didactice, aceștia au intrat în biserică sfioși, dornici să-si primească cadourile. Tot ei vor beneficia de hăinuțe noi și de încălțăminte prin bunăvoința aceluiași stareț.


La slujba oficiată de un sobor de preoți pentru Sărbătoarea Sfântului Mucenic Sebastian a participat însuși Preasfințitul Părinte Galaction Stângă, episcopul Alexandriei și Teleormanului. Cu acest prilej Corala Armonia a susținut un concert de colinde, vocile spectaculoase și impresionante producând emoție în sufletele credincioșilor.
Încă o dată slujitorii bisericii de la Mănăstirea Pantocrator prin faptele lor au dat dovadă de generozitate, de empatie față de locuitorii comunei unde au ales să slujească în numele Domnului.
Liviana C.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Caravana Europa pentru tineri a ajuns la Teleorman

Published

on

Marți, 9 aprilie 2024, municipiul Alexandria a fost gazda Caravanei ,,Europa pentru Tineri’’. (mai mult…)

Continue Reading

accident

Accident în Roșiorii de Vede, la ieșire spre Caracal

Published

on

Au fost implicate 3 autoturisme și opt persoane. (mai mult…)

Continue Reading

Actualitate

Comunicat de presă -Concurs ,,Gogoși și turte,, la Alexandria

Published

on

Primăria Municipiului Alexandria organizează concursul anual de ”GOGOȘI ȘI TURTE”, în data de 26.03.2024, ora 11.30, la Clubul Pensionarilor (mai mult…)

Continue Reading

Cele mai citite