Actualitate
Mai multe locuri de înhumare pentru roșioreni

Cimitirul central din Roșiorii de Vede începe să devina neîncăpător.În ultimii doi ani, o mulțime de cereri pentru locuri de înhumare au rămas neonorate din lipsa de spațiu, iar suprafețele disponibile sunt alocate doar pentru urgențe. Deși suprafața cimitirului a fost mărită, în 2012, cu aproximativ un hectar din terenul municipalității aflat în vecinătate, acum este necesară o nouă extindere pentru a face față solicitărilor.
Procedura pentru noua extindere a început în urmă cu un an când s-a emis o hotărâre de consiliu local în acest sens, dar a fost nevoie de proiect tehnic, documentație cadastrală și mai multe avize de la diferite instituții. Extinderea se face pe o suprafață de 0,94 ha, la fel ca data trecută, pentru că fiind vorba de un teren cuprins ca islaz, schimbarea destinației se face cu acordul Direcției agricole pentru suprafețele care nu depăsesc un hectar. Dacă se utilizează o suprafață mai mare de un hectar este nevoie de avizul Ministerului Agriculturii iar documentația și procedurile sunt mai complicate.
Faptul că în șapte ani s-a ocupat o suprafață de aproximativ un hectar cu locuri de înhumare noi ne arată care este nivelul declinului natural al populației în municipiul Roșiorii de Vede. Cimitirul central se întinde pe o suprafață de 7,6 hectare, dar fiind vorba de un cimitir vechi, multe locuri de înhumare și chiar monumente funerare sunt neîngrijite pentru că ori nu mai există descendenți ai familiilor respective, ori aceștia au părăsit orașul și odată cu el și mormintele înaintașilor, iar o redistribuire a acestora către noii solicitanți ar rezolva o parte din problemă. Este o variantă pe care administrația locală o ia în calcul urmând să depisteze acele morminte abandonate pentru a putea demara procedura de redistribuire.
Orice nouă extindere înseamna și costuri pentru municipalitate care, în afară de împrejmuirea noului amplasament, trebuie să facă și alte amenajari de genul extindere iluminat public, rețea de apa, alei de acces. Un hectar în plus nu rezolvă problema locurilor de înhumare decît pe termen scurt, în acea zonă rămânând disponibile numai doua hectare de teren pentru extinderi viitoare.
Teodora Ciofalcă
Actualitate
„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.
Actualitate
Pensii mai mici pentru judecatori și procurori

Parlamentul pregătește o reformă majoră în domeniul pensiilor de serviciu, care îi va afecta pe cei din sistemul de justiție. Până în prezent, magistrații și personalul auxiliar beneficiau de pensii calculate la 80% din veniturile brute, însă noul proiect le va reduce rata la 65% pentru toți.
Începând cu 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul juridic se vor pensiona cu o rată de înlocuire de 65% din veniturile brute din ultimele 48 de luni. Grefierii, tehnicienii criminaliști și alți membri ai personalului auxiliar vor avea de asemenea pensii de 65%.
Pentru pensionare, este necesar un stagiu de 25 de ani de activitate exclusiv în aceste funcții și o vârstă minimă care, momentan, începe de la 48 de ani și crește treptat până la 65 de ani (conform unui calendar prevăzut de lege). De asemenea, pensia nu va depăși 100% din venitul net din ultima lună de activitate.
sursa: Știri pe Surse
-
Actualitate3 săptămâni ago
Un medic caută colegi la SJU Alexandria – 7 posturi de asistente medicale vor fi scoase la concurs
-
Administratie2 zile ago
Primarul din Videle promovează tinerii interpreți de ziua orașului Pe scenă vor evolua doar tineri cântăreți teleormăneni
-
accident3 săptămâni ago
Dubă răsturnată la Prunaru: 7 persoane implicate
-
Actualitate4 săptămâni ago
Descoperire macabră – Un bărbat de 42 de ani omorât în propria mașină și găsit într-o parcare în Voluntari
-
accident4 săptămâni ago
Accident rutier cu victime la Roșiori
-
Actualitate3 săptămâni ago
Acțiunea „SPEED” în județul Teleorman Viteza excesivă – un pericol real pe drumurile publice
-
accident3 săptămâni ago
Accident dramatic în Prunaru: 6 persoane implicate
-
Administratie3 săptămâni ago
Guvernul dă liber primăriilor de orașe și comune la împrumuturi cu plafoane nelimitate Peste 7000 de proiecte cu probleme la cofinanțare sau cheltuieli neeligibile