Connect with us

Actualitate

LIFELONG MATHS, proiect Erasmus+ implementat de Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat”

Published

on

În perioada 05-07.03.2019, Colegiul Național Pedagogic „Mircea Scarlat” a găzduit cea de-a doua activitate de Predare/Invatare/Formare în cadrul proiectului LIFELONG MATHS, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus+, conform contractului de finantare nr. 2017-1-TR01-KA219-045825_2 si implementat in anii scolari 2017-2019.
Proiectul este implementat în 5 licee din Turcia, România, Macedonia, Italia și Cipru. La aceasta reuniune de proiect au participat câte 4 profesori și 6 elevi din fiecare țară parteneră.
Scopul proiectului este de a face ca predarea și învățarea să fie mai eficiente, prin utilizarea unor instrumente tehnologice cum ar fi internetul, computerele, tablele interactive pentru îmbunătățirea performanțelor la matematică a elevilor cu dificultăți în înțelegerea matematicii.

Activitatea a fost deschisa de  Silvia Botez Silvia, directorul colegiului care „a urat bun venit partenerilor, petrecerea unui timp plăcut și productiv în liceul nostru” și de coordonatorul proiectului din școala gazdă, prof. Eliza Sotirescu, cea care a punctat obiectivele proiectului și anume utilizarea la nivel transnațional a clasei de învățământ Google și EBA (Network Education Informatics), împărtăşirea experiențelor cu parteneri din alte țări europene pentru a vedea diferite abordări aplicate în aceste țări, precum şi utilizarea tehnologiei informației și interacțiunea culturală.

La nivelul fiecărei școli partenere funcționează clasa Google, unitatea Google și aplicațiile Google, prin intermediul cărora sunt sprijiniți elevii să studieze subiectul matematic predat de profesor în clasă prin oferirea de feedback imediat în rezolvarea sarcinilor date.
La activitatea de deschidere și de primire a partenerilor de proiect a participat  viceprimarul municipiului Alexandria, Augustin Ioan, care în cuvântul de deschidere „a urat bun venit tuturor oaspeților și a întarit ideea că schimbarea în educație vine de la fiecare dintre noi, iar a face matematica plăcută folosind instrumente și abilități digitale moderne reprezintă o evoluție și o necesitate a îmbunătățirii procesului de predare-învățare în învățământul românesc și european.”

Sibel GERDAN, coordonatorul european al proiectului a subliniat activitățile ce  se desfășoară în aceste zile: olimpiada de matematică pe contțnuturile stabilite de profesorii de matematică din proiect și desfășurarea de aplicații practice, precum și modelarea matematică.
Ospeții au fost primiti în mod tradițional cu pâine și cu sare, dar și cu un frumos program artistic pregătitt de elevii Colegiului Pedagogic Scarlat Alexandria, coordonați de profesor Ioana Budică.

Dupa olimpiada de matematică, profesorii și elevii din proiect au vizitat Catedrala Sfântul Alexandru, unde părintele Gheorghe Popa le-a prezentat istoricul catedralei, pilon al credinței ortodoxe în comunitate și a binecuvântat munca profesorilor și a elevilor din proiect. Următorul obiectiv vizitat a fost Muzeul Județean Teleorman, instituție de istorie și cultură teleormăneană.
Activitățile au continuat cu metode de modelare matematică cu ajutorul instrumentelor digitale. S-a aplicat metoda mozaic, experți în învățare au fost elevii din Turcia.
Ultima zi a fost dedicată înmânării certificatelor de participare și vizitarea capitalei, București.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

„TOMATA,, se extinde si anul acesta! Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI , VINETE, VARZĂ , FASOLE PĂSTĂI , SALATĂ , SPANAC si CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes „Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.

Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate, ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul si ceapa verde.

Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: „Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!

Bugetul alocat in 2025: 342,4 milioane lei. Cererile se pot depune pâna pe 30 mai la Directia Agricolă Judeteană. ”Mizăm pe produsele românesti, sustinem fermierii locali si reducem dependenta de importuri.Legume proaspete, sanătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

Continue Reading

Actualitate

,,TOMATA,, se extinde și anul acesta Subvenție pentru ARDEI, CASTRAVEȚI, VINETE, VARZĂ, FASOLE PĂSTĂI, SALATĂ, SPANAC și CEAPĂ VERDE

Published

on

By

Programul de succes ,,Tomata,, se extinde și în 2025. Anul acesta, Guvernul, la inițiativa PSD vine cu și mai mult sprijin pentru fermieri.
Începând cu 2025, nu doar tomatele sunt subvenționate. Ci și ardeii, castraveții, vinetele, varza, fasolea păstăi, salata, spanacul și ceapa verde.
Președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, face acest anunț pe o rețea de socializare, menționând: ,,Pentru fiecare 1.000 mp cultivați în solarii, legumicultorii primesc 1.500 euro, iar sprijinul poate ajunge până la 50.000 euro/fermier!
Bugetul alocat în 2025: 342,4 milioane lei.
Cererile se pot depune până pe 30 mai la Direcția Agricolă Județeană.
Mizăm pe produsele românești, susținem fermierii locali și reducem dependența de importuri.
Legume proaspete, sănătoase, cultivate aici, acasă – pentru români!,,.

 

Continue Reading

Actualitate

Pensii mai mici pentru judecatori și procurori

Published

on

By

Parlamentul pregătește o reformă majoră în domeniul pensiilor de serviciu, care îi va afecta pe cei din sistemul de justiție. Până în prezent, magistrații și personalul auxiliar beneficiau de pensii calculate la 80% din veniturile brute, însă noul proiect le va reduce rata la 65% pentru toți.   

Începând cu 1 ianuarie 2026, judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul juridic se vor pensiona cu o rată de înlocuire de 65% din veniturile brute din ultimele 48 de luni. Grefierii, tehnicienii criminaliști și alți membri ai personalului auxiliar vor avea de asemenea pensii de 65%.

Pentru pensionare, este necesar un stagiu de 25 de ani de activitate exclusiv în aceste funcții și o vârstă minimă care, momentan, începe de la 48 de ani și crește treptat până la 65 de ani (conform unui calendar prevăzut de lege). De asemenea, pensia nu va depăși 100% din venitul net din ultima lună de activitate.

sursa: Știri pe Surse

 

Continue Reading

Cele mai citite