Actualitate

La Zimnicea, contractul de reabilitare și modernizare a școlilor din oraș s-a semnat în fața elevilor și a dascălilor

Published

on

Primăria oraşului Zimnicea continuă programul de reabilitare şi modernizare al şcolilor.

,,Am pornit motoarele și vom continua în 2019 cu proiectul de investiţii, Modernizare şi dotare Școala Gimnazială NR. 3, din oraşul Zimnicea.Acesta nu este singurul proiect.Toate școlile din orașul nostru vor avea parte anul acesta de reabilitare și modernizare.

În vederea reabilitării acestei şcoli, U.A.T. Oraşul Zimnnicea a întocmit Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie ( D.A.L.I ), solicitând finanţare pentru această investiţie prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Solicitarea la finanţare a fost aprobată, fiind semnat Contractul de Finanţare între Ministerul Dezvoltării Regionale al Administraţiei Publice şi U.A.T. Oraşul Zimnicea, pentru realizarea obiectivului de investiţii „ MODERNIZARE ŞI DOTARE SCOALĂ GIMNAZIALĂ NR.3, ORAŞ ZIMNICEA”Licitaţia a fost câştigată de S.C. EUROPRIM BUILDING S.R.L. prin asociere cu S.C. VIALIS ENGINEERING S.A. și S.C. DANI BUILDING S.R.L., a spus primarul orașului, Petre Pârvu.

Advertisement
Publicitate Electorala

Vis-a-vis de legalitatea atribuirii acestui contract, edilul a prezentat paşii pe care i-a urmat şi demersurile legale pe care le-a făcut.

,,Având în vedere prevederile legale, din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, autoritatea contractantă atribuie contractul de achiziţie publică având ca obiect servicii de proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul „MODERNIZARE ŞI DOTARE ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.3, ORAŞ ZIMNICEA prin aplicarea unei proceduri simplificate, întrucât valoarea acestei lucrări este de 7.393.703 lei fără TVA, fiind mai mică decât pragul impus de lege de 24.977.096 lei, fără TVA. În data de 04.07.2018 a fost publicat în SISTEMUL ELECTRONIC DE ACHIZIŢII PUBLICE (SEAP), anunţul de participare simplificat, cu data limită de depunere oferte 13.08.2018, timp suflcient pentru solicitarea de clarificări la documentaţia de atribuire şi depunerea ofertelor de către ofertanţii interesaţi.
Pe 17 IANUARIE 2019 licitatorul a fost prezent la Zimnicea, iar semnarea contractului s-a făcut în fața elevilor și a cadrelor didactice, principalii beneficiari.
În urmatoarele zile se trece la semnarea ordinului de începere a proiectării și execuției iar in primăvară se demarează în forță lucrările .

“Lucrările constau în reablitarea clădirilor, construcția unei săli de sport moderne, reabilitare acoperiș, finisaje, interioare, schimbarea instalațiilor sanitare electrice și termice iar valoarea acestora este de peste 70 de miliarde lei vechi”, spune primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

După semnarea contractului, directoarea Școlii gimnaziale cu clasele I-VIII, Nr.3 Zimnicea, Mariela Luisa Mocanu, a mulțumit celor prezenți, comisiei implicată în derularea acestui proiect, primarului orașului Zimnicea, Petre Pârvu și cu speranța că elevii vor avea parte de condiții de învațare mult mai bune a urat succes și celor care se vor ocupa de lucrări.

Țântaru Marcela

Advertisement
Publicitate Electorala

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite

Exit mobile version